Novemberfoor feestelijk geopend

05 nov 2013 - 13:46

Nieuws

Tot en met 19 november kan nog een bezoek gebracht worden aan de 63 attracties van de Novemberfoor die staan opgesteld op de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking van de Gasthuisvest. Met een ontvangst in het stadhuis en een inaugurale rondgang langs de diverse instellingen werd de foor feestelijk geopend.

In het stadhuis werd het woord gevoerd door Robert De Roover, voorzitter van het foorcomité, die de vlotte samenwerking met de stad en met plaatsmeester Bob Theeuws in het bijzonder benadrukte.

Burgemeester Frank Boogaerts en schepen Lucien Herijgers onderlijnden vervolgens het belang van de foor voor de stad en brachten op hun beurt hulde aan Bob Theeuws, die als plaatsmeester het kermisgebeuren 40 jaar lang in goede banen leidde.

Na een heildronk volgde de rondgang langs de molens, de kramen en de andere attracties w.o. als meest opvallende de Extasy en de Big Roller Coaster.

De openingsavond werd afgerond met een prachtig vuurwerk dat op initiatief van de foornijveraars werd afgestoken op de plaats van het voormalige zwembad aan de Netelaan.

De daaropvolgende dagen mochten ondanks de wisselend weersomstandigheden alweer duizenden bezoekers uit de ruime regio begroet worden.

Woensdag 6 en 13 november hebben vanaf 14 uur familiedagen plaats, die mede worden vorm gegeven door een ballonnenclown en het uitdelen van ballen.

Zondag 17 november staat een massale beertjesworp op het programma, om 18 uur aan de Gasthuisvest, om 18.30 uur op het Zimmerplein en om 19 uur op de Grote Markt..

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.