Nog 3 namen voor de tunnel in Lier

14 mrt 2016 - 17:46

Nieuws

Enkele weken geleden lanceerden het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Lier een oproep aan alle Lierenaars om mee te denken over een naam voor de nieuwe tunnel die momenteel gebouwd wordt aan het kruispunt van de Ring met de Mechelsesteenweg. Uit de meer dan 1.000 inzendingen en 230 voorstellen werden 3 namen weerhouden, waaruit de Lierenaars de uiteindelijke naam mogen kiezen.

Een jury koos uit de vele inzendingen volgende 3 namen: Pallietertunnel (naar Pallieter uit de gelijknamige roman van Felix Timmermans), Gommertunnel (naar de stadspatroon Sint-Gummarus) en Van Boeckeltunnel (naar kunstsmid Lodewijk Van Boeckel die dicht bij het kruispunt woonde. De Lierenaars mogen nu finaal beslissen welke naam de tunnel krijgt. Tot 25 maart kan er gestemd worden via www.wegenenverkeer.be/lier. Uit alle personen die een inzending instuurden van de winnende naam, zullen er door middel van loting 3 gelukkigen geselecteerd worden die in april de tunnel officieel mee mogen openen.

Ondertussen wordt er volop doorgewerkt om de tunnel tijdig open te krijgen. De betonnen wanden van de tunnel worden afgewerkt en langs de binnenzijde is de eerste geluidsisolatie geplaatst. Daarnaast is de aannemer in de weer met het aanbrengen van verlichting in en langs de tunnel. Volgende week wordt de fundering geplaatst van de aanloopstroken naar de tunnel en wordt het wegdek in de tunnel geasfalteerd. Als alles vlot blijft verlopen zal de tunnel midden april kunnen opengaan voor het verkeer.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.