Nieuwste stadspartij gaat voor absolute meerderheid

17 sep 2018 - 17:07

Nieuws

De Gezellen van ’t Groot Volk en de Lierse Pijnders roepen 7 oktober uit tot ‘Groote Zondag’. Die dag trekt de Lierse reuzenfamilie vergezeld van 3 muziekmaatschappijen van het Sint-Gummaruscollege via de Begijnhofstraat, het Zimmerplein en het Felix Timmermansplein naar de Grote Markt. Daar wordt de stadspartij ’t Groot Volk en het bijhorende programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van een week later voorgesteld.

Volgens Mijnheer Goliath en Wardje maken de reuzen al 609 jaar deel uit van het Lierse patrimonium en behoren ze tot de oudste reuzenfamilies van Vlaanderen. Ze waren reeds present bij het huwelijk van Filips de Schone en Joanna van Castilië en maakten de Spaanse en de Hollandse overheersing mee. In de loop van de tijden werd de familie flink uitgebreid en vertegenwoordigt ze alle rangen en standen. Krijgt de Kamenierster een plaats in het nieuwe stadsmuseum, dan ondergaat de Reuzin een schoonheidsbehandeling en wordt ze in een nieuw kleedje gestoken door Dries Van Noten. Omdat de reuzenfamilie een afgietsel is van de Lierse bevolking, zal ze met een straffe lijst opkomen bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

De lijst en het programma worden op zondag 7 oktober om 15 uur voorgesteld op de kiosk op de Grote Markt. Omdat de lijst nog geen 33 kandidaten telt, zullen op dat moment nog kandidaten gezocht worden. De lijst zal op maandag 8 oktober persoonlijk aan de Minister van Binnenlandse Zaken overhandigd worden. Omdat de stadspartij van ‘t Groot Volk de absolute meerderheid zal behalen, werden enkele nieuwe schepenambten opgericht en al verdeeld. Het gaat dan om de mandaten van o.m. schepen van borstvoeding, almanak, lid- en klantenkaarten en ‘van mannen onder de sloef’. Mijnheer Goliath wordt de volgende zes jaar alvast burgemeester. Het motto van de nieuwe stadspartij luidt simpelweg ‘voor ’t plezier van Lier’.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.