Nieuwjaarsreceptie voor gestelde lichamen

16 jan 2015 - 11:52

Nieuws

Naar goede gewoonte had de traditionele nieuwjaarsreceptie voor de gestelde Lierse lichamen plaats in het stadhuis. De vertegenwoordigers van de politieke, administratieve, sociale, juridische, militaire, culturele en sportieve middens, waren talrijk opgekomen om de beste wensen van de burgemeester te ontvangen.

De burgemeester verwees vooreerst naar de financiëlle situatie van de stad, die als gevolg van een zuinig beheer beter oogt dan voordien. Zodoende kan meer geïnvesteerd worden en kunnen de schuilden verder afbetaald worden. Lier heeft alvast de trein van de digitalisering niet gemist. Het is ook de eerste stad waar op afspraak gewerkt wordt. Via allerlei promotieacties – w.o. de succesvolle centrumbon – wil het stadsbestuur in het belang van de lokale middenstand en de horeca, een kernversterkend beleid voeren.

Recent is het autonoom gemeentebedrijf SOlag eigenaar geworden van de Normaalschool, zodat de site kan ontwikkeld worden in de richting van een combinatie van wonen en winkelen. Nu het OCMW is verhuisd naar het Sociaal Huis op de Dungelhoeffsite, kan de nauwe samenwerking en synergie tussen de stad en het OCMW verder gezet worden. Op sportief gebied kreeg de atletiekpiste van het Netestadion een nieuw toplaag en werden de onteigeningsprocedures ingezet voor de bouw van een sporthal, de aanleg van een parking, de realisatie van de ontsluitingswegen en de nutsvoorzieningen op de Hoge Velden.

In cultuurcentrum de Mol komt een nieuwe tribune, de jeugdbewegingen kunnen voor nieuwbouw en renovatie op financiële steun rekenen en het jeugdhotel in het voormalige klooster van de Zwartzusters gaat dit jaar open. De burgemeester gaf verder een overzicht van de geplande openbare werken en van de verscherpte acties tegen het sluikstorten. Tot besluit verwees hij naar de grote feestelijkheden in 2015, met de luisterrijke Sint-Gummarusprocessie op 11 oktober en de Lierse Ommegang op 27 september en 4 oktober, om de doortocht van de Ronde van Frankrijk niet te vergeten.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.