Nieuwigheden bij 90ste donkfeesten

06 jul 2019 - 18:49

Nieuws

Tijdens de eerste helft van augustus hebben in en rond de feesttent aan het Galgeveld reeds voor de 90ste maal de vermaarde Donkfeesten plaats. Voor deze jubileumeditie zijn enkele nieuwigheden voorzien, zoals de 1ste Donkrun op zaterdag 3 augustus en het Muzikale Moederdagontbijt op donderdag 15 augustus.

De 90ste Donkfeesten gaan vrijdag 2 augustus om 18.30 uur van start met de Kidsparty onder leiding van dansanimatrice Maxime van dansgroep Scratch. Vanaf 21 uur volgt de Foute Frijdag Party, die in het teken staat van de jaren ’90. Voor de bijhorende foute muziek zorgt dj Peter Loos. Zaterdag 3 augustus wordt de 1ste Donkrun voor recreanten en wedstrijdlopers, dames en heren, ingericht. Om 15.30 uur gaat de kidsrun over 600 m. voor kinderen tot en met 10 jaar van start. Voorinschrijven via www.donkvrienden.be is gratis. Ter plaatse wordt 2 euro betaald. Om 16 uur wordt het startschot gegeven voor de 5 km.; om 17 uur voor de 10 km. Voorinschrijven online kan tot en met 29 juli en kost 5 euro. Wie zich ter plaatse aanmeldt betaalt 7 euro. Vanaf 19 uur is het tijd voor de ‘Saterday Night Donk Fever’ met optredens van Ronny Lee (19 uur), Pino (21 uur) en de coverband ‘Diaz’ (22 uur). De tweede kermisdag wordt tot 2 uur afgesloten door ‘Team Industrial’. Zondag 4 augustus kan van 13 tot 15 uur vertrokken worden voor een gezingsfietstocht langs een rustig parcours van 25 kilometer.

Om 14 uur kunnen de kaartliefhebbers hun beste kaarten bovenhalen. Vanaf 20 uur spreekt het 3de Donk Schlagerfestival ongetwijfeld alweer de grote massa aan. Optredens zijn voorzien van Dennie Damaro, accordeonist Mathias Lens, Maarten Cox en Sam Gooris. Na een weekje rust wordt de draad zondag 10 augustus weer opgenomen met de ‘Donk Top of the Bill’. Verlenen hiervoor hun medewerking: Ellis en Doran (20 uur), de coverband ‘The Amazing Flowers’ (22 uur) en ‘Team Industrial’ (24 uur). Zondag 11 augustus is de familiedag-bij-uitstek. Vanaf 14 uur is allerlei animatie voorzien. Na drie jaar onderbreking pakken de ‘Gipsy Horses’ andermaal uit met hun spectaculaire rodeoshow. De kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen, zich laten schminken of vereeuwigen door karikaturist d’Auwe, dieren bewonderen of een ritje te paard maken. Demonstraties worden gehouden door oude ambachtslui en leden van het Nationaal Verbond van Hoefsmeden van België.

Om 15.30 uur worden de vuren opgewarmd voor de reuze Donkbarbecue. Volwassenen betalen 14 euro; kinderen 7 euro. Om 19 uur zal een warme luchtballon opstijgen met aan boord de 5 winnaars van de jubileumloterij. Bij de aankoop van 15 drankbonnetjes krijgt men 1 loterijnummer. Elke avond wordt één winnaar uitgeloot. Vanaf 20 uur speelt de Lierse coverband ‘Plug It In’ ten dans. De slotdag van 15 augustus wordt van 9 tot 11 uur ingezet met een muzikaal moederdag ontbijt. Vooraf inschrijven aan 18 euro voor volwassenen en 9 euro voor kinderen -12 jaar (-4 jaar is gratis) is verplicht via www.donkbvrienden.be. Ondertussen verzorgt de Gery Liekens Big Band van 10 tot 12 uur de muzikale animatie. Om 13.30 uur gaat de 90ste Donkkoers van start. Het sportieve treffen wordt vanaf 15 uur gevolgd door twee reeksen retrokoers. De inschrijvingsprijs bedraagt 7 euro. Inschrijven kan via www.donkvrienden.be en kost 7 euro, over te schrijven op rekening BE19 7332 2284 6012. De sportieve emoties worden vanaf 20.30 uur doorgespoeld tijdens de slotavond in het gezelschap van Domino.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.