Nieuwe vlaggen aan gemeentehuis van Koningshooikt

22 mrt 2016 - 18:23

Nieuws

In aanwezigheid van de schepenen Ivo Andries, Lucien Herijgers en Rik Pets en van de leden van de Dorpsraad ‘Eigen Aard,’ werden aan de gevel van het gemeentehuis van Koningshooikt nieuwe vlaggen opgehangen. De plechtigheid werd evenwel overschaduwd door de dramatische gebeurtenissen op de luchthaven van Zaventem en in de Brusselse metro-stations.

Volgens Dirk Frans, voorzitter van de Dorpsraad, zijn solidariteit en samenhang ook binnen de Hooiktse gemeenschap, belangrijker dan ooit. Op de vlag van Koningshooikt staan 2 jachthoorns en 1 windhond afgebeeld, die afkomstig zijn van het wapenschild van de familie Triest, die zich in de 13de eeuw in Koningshooikt vestigde. De vlag staat symbool voor de ganse Hooiktse gemeenschap.

Burgemeester Frank Boogaerts verwees naar het bestuursakkoord waarin duidelijk gestipuleerd wordt ‘dat de eigenheid van de deelgemeente moet bewaard blijven’. Ook hij verwees naar de terroristische aanslagen, die zeker geen feeststemming toelaten en die hij sterk veroordeelde. ‘Wie onze maatschappij met haar waarden en normen wil destabiliseren, moet streng gestraft worden’. Aansluitend betuigde hij zijn medeleven met de slachtoffers en hun families.

Tenslotte werd de nieuwe vlag van Koningshooikt halfstok aan de gevel van het gemeentehuis opgehangen. De vlag krijgt hier het gezelschap van de vlag van de stad Lier, de Belgische vlag, de Vlaamse Leeuw, de Europese vlag en de vlag van de provincie Antwerpen.

Tekst: DéBé

Foto’s: ROM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.