Nieuwe vestiging van bouwbedrijf dhulst op duwijcksite

03 jul 2023 - 17:18

Nieuws

Na ruim 40 jaar bedrijvigheid in de Lierse stationsbuurt is bouwbedrijf Dhulst verhuisd naar een nieuwe vestiging op de bedrijvensite Duwijck in Lier. Dit Liers familiebedrijf legt de focus op bouwen in en rond de regio Lier. Bij de realisatie van het kantoorgebouw en het magazijn werd duidelijk de kaart van de duurzaamheid getrokken, aldus CEO Sophie D’hulst. De nodige aandacht werd besteed aan recuperatiematerialen, ambachtelijke technieken en authenticiteit.

De kantoren bevinden zich achterin en zijn opgetrokken in geglazuurde baksteen in dhulst-blauw. Een enorm groot magazijn staat vooraan. Beide delen worden verbonden door een luifel, geflankeerd door een groene zone. Aan het kantoor zijn 10 laadpalen voor bezoekers voorzien. 6 van deze palen zijn buiten de kantooruren ook toegankelijk voor het publiek. Een extra ruime fietsenstalling biedt plaats voor speedpedelecs. De geothermische verwarmingsinstallatie, de zonnepanelen, de extra dikke dak- en gevelisolatie, een groot regenwaterreservoir met een capaciteit van 65.000 liter en een bufferzone voor het water op het eigen terrein, illustreren eveneens het streven naar duurzaamheid. Het nieuwe kantoorgebouw is het uithangbord van het bedrijf. Het pronkstuk vormt de opvallende ronde draaitrap in beton in de inkomhal, met gelaste balustrade. De subtiele kleuraccenten – zoals de geleemde muren in oudroze en de feloranje, gele en roze tegels en lavabo in het toilet voor mindervaliden, vormen een sterk contrast met de ruwe klinkervloer.

Op de eerste verdieping trekt de grote houten podiumtrap de aandacht, net als de ronde lichtkokers erboven. De houten en aluminium ramen zijn van Belgische makelij. In de kantoren staan enerzijds nieuwe, op maat gemaakte meubels en anderzijds gerecupereerde materialen zoals de groene marmerwand, de lavabo’s in de toiletten en de tafel gemaakt van een oude sportvloer. Het toekomstgerichte bedrijfsgebouw biedt plaats aan 40 werknemers en mag beschouwd worden als een heerlijke werkplek. De refter/vergaderzaal wordt de ontmoetingsplek voor bedienden en arbeiders, inclusief de unieke toog van ambachtelijk gestampte leem. Het bargedeelte kreeg de naam ‘bij de Wim’ als eerbetoon aan de collega die samen met zijn vrouw bij een tragisch ongeval om het leven kwam. Dankzij de inzet van de onderaannemers en de eigen medewerkers stond het gebouw er – naar de plannen van architecte Sophie Van Noten – in amper 1 jaar tijd.

Tekst DéBé

Illustratie D’hulst

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.