11 jan 2024 - 22:25
NieuwsNa 15 jaar voorbeeldige inzet geven Tatjana Jovanovic en Johan Joostens de fakkel van ‘Crèmerie Jerome’ in de Frederik Peltzerstraat 11 door. Hun opvolgers Kathleen De Vlieger en Jou Verschooten beschikken over de nodige ervaring in de sector van de ijsbereiding en de horeca. Het vertrouwde gamma van authentieke ijsproducten en aanverwante zoetigheden blijft behouden.
‘Crèmerie Jerome’ is al bijna 90 jaar lang een begrip in Lier en ruime omgeving. In 1936 gingen Jerome Verschoren en Anna Verhulsel van start met een snoep- en fruitwinkeltje naast cinema Rubens, dat al vlug uitgroeide tot een bekende cremerie. In 1956 namen dochter Angèle en haar man Martin Van de Velde de zaak over. In 2010 werden Tatjana Jovanovic en Johan Joostens het vertrouwde gezicht van de cremerie. Bijna 15 jaar later voelden ze het moment gekomen om de bloeiende zaak over te geven aan Katthleen De Vlieger en Jou Verschooten. Kathleen bedeelt al ruim 8 jaar lang met haar ‘cremekeir’ ijsjes in de straten van Buggenhout en op markten in de omgeving. Jou – afkomstig van Putte – beschikt over ruime ervaring in de horecasector. Volgens de traditie van het huis zullen ze verder op ambachtelijke wijze hun ijsproducten zelf bereiden. Ze maken daarbij gebruik van verse melk van de Schranshoeve en van andere producten uit de omgeving. Het gamma omvat verder schepijs van diverse smaken, ijsstronken, ijstaarten, biscuitstronken, de vermaarde Ringelier en desserts. Dit alles aangevuld met pannenkoeken en wafels. ‘Crèmerie Jerome’ is tijdens de winterperiode open op vrijdag, zaterdag en zondag en vanaf maart elke dag.
Tekst DéBé
Foto Luc Peeters