Nieuwe sporthal ‘stadspark’ ingehuldigd

07 nov 2019 - 17:59

Nieuws

Nauwelijks enkele weken na de inhuldiging van de nieuwe gymzaal en de dansklassen op de campus Louis Zimmer van het Atheneum Lier, volgde de officiële opening van de nieuwe sporthal ‘Stadspark’ op de campus Arthur Vanderpoorten van het zelfde Atheneum Lier. Sporttakken zoals basketbal, zaalvoetbal, volleybal en badminton, kunnen er in optimale omstandigheden in competitieverband beoefend worden. De nieuwe sporthal kent nu reeds een 100% bezetting.

Burgemeester Frank Boogaerts omschreef de nieuwe sporthal als een echt sportpaleis dat voorzien is van de meest moderne technische snufjes, waarmee de stad Lier best mag pronken. Oorspronkelijk bestond het plan om de sporthal in te planten op de site van de Hoge Velden. Na overleg tussen de stad, het gemeenschapsonderwijs, de scholengroep Fluxus, de directies van de campus Arthur Vanderpoorten en het autonoom gemeentebedrijf SOlag, bestond de mogelijkheid om de sporthal dichter bij de stad en sneller te realiseren. Zo kon 17 maanden na de eerste spadesteek, de inhuldiging volgen. Overdag kunnen de leerlingen van de school gebruik maken van de infrastructuur. Het betreft dan ook een win-win situatie voor de betrokken partijen. Na een openbare aanbesteding werd de uitbating van het cafetaria gegund aan BBC Guco, dat met eigen middelen de nodige investeringen deed.

Schepen van sport Ivo Andries dankte Dirk Van Haver en Marleen Vanderpoorten die de eerste gesprekken op gang brachten. Woorden van dank waren er eveneens voor de directeurs Ilse De Bast en Stef Docnkers, de verantwoordelijken van SOlag, bouwbedrijf Corbeel, het ontwerpatelier en de medewerkers van de stad, met sportfunctionaris Michel De Herdt op kop. De school heeft de mogelijkheid om de richting L.O. en sport verder uit te bouwen. Onder leiding van Michel De Herdt maakten de genodigden een rondgang doorheen de nieuwe sporttempel. Ze bezochten de kleedkamers (6 grote, 2 kleinere en 2 voor de scheidsrechters), het technisch lokaal, het sanitair blok, de prachtige tribune met 360 zitplaatsen, het grote speelveld (45 x 35 m.), dat met elektrische scheidingsgordijnen in drie kan verdeeld worden, het cafetaria met kitchinette en het elektrisch scorebord. De verdieping van de sporthal biedt een prachtig uitzicht op o.m. de atletiekpiste. De omgeving moet nog afgewerkt worden. Buiten zijn 60 parkeerplaatsen voorzien, te bereiken via een bareelsysteem met badge. Het gaat om een BEN-gebouw, met zonnepanelen op het dak.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters & RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.