Nieuwe sensaties in zwemparadijs de waterperels

02 jul 2017 - 17:27

Nieuws

Burgemeester Frank Boogaerts, schepen van sport Ivo Andries en Saartje Vandendriessche hebben in het S&R Zwemparadijs de Waterperels, zes nieuwe sensaties ingehuldigd. Het betreft de unieke bandenglijbaan ‘Green Tornado’, het nieuwe all-weather buitenzwembad, de kinderwereld met waterspeeltuin vol interactieve speelelementen en de triple slide familieglijbaan. Meer dan ooit wordt het zwemparadijs de Waterperels de ideale bestemming voor het hele gezin.

Centrummanager Evi De Herdt heette de genodigden welkom. Het zwemparadijs werd uitgebreid met 2.500 vierkante meter waterplezier, waarvan 1.350 vierkante meter buiten en 200 vierkante meter binnen. Jaarlijks komen zo’n 330.000 bezoekers een frisse duik nemen, waaronder 45% jongeren beneden de 15 jaar. In het totaal gaat het om een investering van 4,5 miljoen euro. De Vlaamse overheid keurde een investeringssubsidie van 310.118 euro toe voor bouwkundige verbeteringen, energiebesparende maatregelen en verbetering van de toegankelijkheid. Het buitenbad biedt het hele jaar door een temperatuur van 19,56 graden en wordt omringd door een uitgebreid terras en een prachtige ligweide.

De belangrijkste nieuwigheid vormt de 96 meter lange bandenglijbaan Green Tornado, met adembenemende lichteffecten en infinity jump. De naam werd na een wedstrijd via facebook bedacht door Cindy Deceuninck. Schepen Ivo Andries vestigde de aandacht op de extra veiligheidsmaatregelen die werden getroffen. Zo werd in het 25 meter bad, het doelgroepenbad en het buitenbad een drenkelingendetectiesysteem geïnstalleerd. Deze investering van 150.000 euro zal vanaf september operationeel zijn. Daarnaast wordt het safe swimproject ingevoerd, waarbij de identiteit van de bezoekers wordt nagetrokken bij de aankoop van een ticket. Tenslotte blijft de huidige bezettingsraad van de redders behouden.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.