Nieuwe Lierse gemeenteraad geinstalleerd

05 jan 2019 - 22:02

Nieuws

Voor aanvang van het weekend werd in Lier de nieuwe gemeenteraad voor de legislatuur 2019-2024 geïnstalleerd. Dit was eveneens het geval voor de Raad voor Maatschappelijk Welzijn – die bestaat uit dezelfde leden als de gemeenteraad -, het Vast Bureau en het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Burgemeester Frank Boogaerts die aan zijn tweede termijn begint, maakte zijn beste wensen over voor het nieuwe jaar en feliciteerde de verkozenen. De gemeenteraad telt nu 33 leden, waaronder 14 nieuwkomers. Nadat Anja De Wit (N-VA), Els Van Weert (Groen-Lier&Ko), Rita Van den Bulck (CD&V) en Jan Mortelmans (Vl. Bel.) afstand deden van hun mandaat, konden Jenny Van Damme (N-VA), Peter Caluwé (Groen-Lier&Ko), Stéphanie Van Campenhout (CD&V) en Walter Mariën (Vl. Bel.) als eerste opvolger opgevist worden. De burgemeester sprak de hoop uit dat de debatten verder in een serene sfeer zouden mogen verlopen en dat het belang van de 35.000 inwoners steeds op de eerste plaats zou komen. De uittredende schepenen en raadsleden werden bedankt voor hun inzet. De vergaderingen van de gemeenteraad en van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn worden voorgezeten door Lucien Herijgers. Rik Verwaest, Bert Wollants, Rik Pets en Annemie Goris (voor de N-VA) en Marleen Vanderpoorten, Walter Grootaers en Ivo Andries (voor de Open VLD), nemen een schepenambt op. Wanneer burgemeester Frank Boogaerts op 1 januari 2022 de sjerp doorgeeft aan Rik Verwaest, wordt laatstgenoemde opgevolgd door Ilse Lambrechts.

De N-VA beschikt in de gemeenteraad en in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn over 12 zetels. Open VLD heeft er 6, Groen-Lier&Ko heeft er 5, CD&V en Vl. Bel. elk 4, Sp.a en Hart voor de Burger elk 1. De burgemeester is van rechtswege voorzitter van het Vast Bureau dat verder bestaat uit de schepenen. Annemie Goris werd aangesteld als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. In dit bijzonder comité beschikt de N-VA over 4 zetels, de Open VLD over 2 zetels en CD&V, Vl. Bel. en Groen-Lier&Ko over elk 1 zetel.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.