Nieuwe led-verlichting vervangt oude verlichtingspalen

07 mrt 2016 - 17:09

Nieuws

In het verleden werden – vooral in de Kolveniersvest – verlichtingspalen meermaals aangereden en zelfs afgebroken. Doordat de huidige palen niet meer beschikbaar zijn, werd gezocht naar nieuwe energiezuinige modellen. Om de kostprijs te drukken besliste de stad om alle verlichtingspalen in de Kolveniersvest te vervangen door nieuwe palen met LED)verlichting en de palen van de Kolveniersvest die nog in goede staat zijn, te hergebruiken in de Kartuizersvest, de Florent Van Cauwenberghstraat en het Zimmerplein. Ook daar zijn een aantal palen aan vervanging toe. De vervanging van de verlichtingspalen vertegenwoordigt een kostenplaatje van 38.410 euro.

Voor de vervanging van de palen in de Kolveniersvest en de Kartuizersvest zijn enkele tijdelijke verkeersmaatregelen noodzakelijk. Vanaf dinsdag 29 maart start de aannemer in opdracht van Eandis met het verwijderen en vervangen van de verlichtingspalen in de Kolveniersvest. Om de werken vlot en veilig te laten verlopen is de Kolveniersvest afgesloten tot vrijdag 8 april. Tijdens de werkuren – d.i. van 8 tot 15.30 uur – is slechts zeer beperkt of geen verkeer mogelijk in de straat. Buiten deze uren en tijdens het weekend wordt de Kolveniersvest aan de zijde van de Mechelsestraat opengesteld voor plaatselijk verkeer in 2 rijrichtingen, doodlopend aan de Antwerpsestraat. Verkeer vanuit de smalle Antwerpsestraat en de Kartuizersvest wordt omgeleid via de Antwerpsestraat, de Anton Bergmannlaan, de Frederik Peltzerstraat, de Van Boeckellaan, de Baron Opsomerlaan en de Mechelsestraat. Verkeer vanuit de tunnel wordt omgeleid via de Baron Opsomerlaan en de Mechelsestraat.

Vanaf dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 april zal een aannemer alweer in opdracht van Eandis vervolgens verlichtingspalen verwijderen en verplaatsen in de Kartuizersvest. In functie van deze werken dient de straat telkens afgesloten te worden tussen 9 en 15 uur. De werken worden uitgevoerd in 2 fasen. Op 12 en 13 april (fase 1) wordt de Kartuiersvest afgesloten tussen de Frederik Peltzerstraat en de Parelstraat. Tussen de Antwerpsestraat en de Parelstraat wordt de Kartuizersvest voor plaatselijk verkeer opengesteld in 2 richtingen, doodlopend aan de werken. Om de Parelstraat en de Kantstraat bereikbaar te houden, worden beide straten opengesteld voor plaatselijk verkeer in 2 richtingen, doodlopend ter hoogte van de Kartuizersvest. Vrachtverkeer (+3t5) en doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Anton Bergmannlaan en de Antwerpsestraat.

Op 14 en 15 april wordt de Kartuizersvest afgesloten tussen de Antwerpsestraat en de Parelstraat. Tussen de Parelstraat en de Frederik Peltzerstraat wordt de Kartuizersvest opengesteld voor plaatselijk verkeer in 2 richtingen, doodlopend aan de werken. Vrachtverkeer (3t5) en doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Anton Bergmannlaan en de Antwerpsestraat.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.