Nieuwe fietsroutekaart voor veilig fietsverkeer

31 okt 2014 - 10:19

Nieuws

Schepen van mobiliteit Bert Wollants en mobiliteitsambtenaar Karin Van Asch hebben een nieuwe fietsroutekaart voorgesteld. Deze kaart geeft de aanbevolen routes aan om met de fiets baar en door de stad te rijden. Een belangrijke doelgroep vormt de schoolgaande jeugd.

Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de gevaarlijke oversteekplaatsen en de nog moeilijke verkeerspunten. De kaart bevat eveneens een reeks nuttige tips om de veiligheid in het verkeer te vergroten. Zo wordt de raad gegeven om de fiets van een stevig slot te voorzien en hem stevig vast te leggen. Gebruik het fietspad waar dit mogelijk is en mijd het voetpad. Draag een fietshelm en zorg er voor dat je opvalt in het verkeer.

Zet tijdig je licht aan en zorg dat de remmen goed werken. Fiets nooit voor, achter of naast een vrachtwagen en mijd ten stelligste de dode hoek. Laat je fiets graveren, kies de veiligste fietsroute en wees steeds hoffelijk. De fietsroutekaart is zeer actueel en houdt rekening met de gewijzigde situatie als gevolg van de heraanleg van het kruispunt van de Ring en de Mechelsesteenweg. De kaart wordt verdeeld via de scholen en is verkrijgbaar in het stadskantoor.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.