Nieuwe fase voor heraanleg begijnhofstraat

18 okt 2015 - 12:07

Nieuws

De voorbije weken werden voor de heraanleg van de Begijnhofstraat, de Bles en de Kalkovenstraat rioleringswerken uitgevoerd in het gedeelte van de Begijnhofstraat vanaf het monument Den Engel tot aan de ingang van het begijnhof. Deze werken zitten er intussen bijna op. Vanaf midden volgende week volgen er wegeniswerken.

Zo zal het stuk van de Begijnhofstraat vanaf het monument Den Engel tot aan de ingang van het begijnhof, in eerste instantie volledig worden aangelegd in tijdelijke steenslag. Na het winterbouwverlof – dat loopt tijdens de kerstvakantie van 21 december tot en met 1 januari – start de aannemer met de aanleg van de nieuwe wegenis in natuursteen. Tijdens de volgende fase worden ook in het deel van de Begijnhofstraat tot aan de Kapucijnenvest en in de Bles en de Kalkovenstraat rioleringswerken uitgevoerd. Deze fase gaat volgens schepen Bert Wollants maandag 19 oktober van start. De komende week betreft het vooral voorbereidende uitbraakwerken. De rioleringswerken volgen de weken nadien.

De heraanleg van de stadsvest is ondertussen afgerond. De nieuw aangelegde ondergrond vertoont evenwel nog oneffenheden, die worden hersteld tijdens de herfstvakantie zodat het schoolverkeer niet gehinderd wordt. De herstellingswerken zijn gepland van maandag 2 tot en met woensdag 4 november. Om de werken veilig en vlot te laten verlopen, worden fietsers en voetgangers plaatselijk omgeleid. Het einde van de rioleringswerken tussen het monument den Engel en de ingang van het begijnhof is voorzien voor 20 oktober. De wegeniswerken en de verdere afwerking volgt vanaf 21 oktober tot en met 27 januari.

Maandag 19 oktober en dit tot het einde van november volgen de voorbereidende werken en de feitelijke rioleringswerken in het laatste gedeelte van de Begijnhofstraat tot aan de Kapucijnenvest, in de Bles en in de Kalkovenstraat. De wegeniswerken en de verdere afwerking volgt hier van midden november tot het einde van maart 2016. Wegens de start van deze werken op maandag 19 oktober, wordt de werkzone in de Begijnhofstraat uitgebreid tot aan de Kapucijnenvest. Hierdoor zijn de Bles en de Kalkovenstraat afgesloten ter hoogte van de Begijnhofstraat. Aan de zijde van de Schapekoppenstraat wordt de Kalkovenstraat opengesteld voor plaatselijk verkeer in beide richtingen doodlopend aan de Begijnhofstraat. Het kruispunt van de Begijnhofstraat met de Kapucijnenvest richting Zimmerplein blijft open. Voor de aansluiting van de riolering ter hoogte van de Kapucijnenvest en de aanleg van de wegenis zal het op een bepaald moment wel nodig zijn om het kruispunt 1 tot 2 werkdagen af te sluiten. De exacte timing wordt later bekend gemaakt.

Telkens doodlopend aan de werken blijft plaatselijk verkeer mogelijk. Voor voetgangers blijft de straat altijd toegankelijk. Op het Zimmerplein wordt verkeer – uitgezonderd voor fietsers – enkel toegelaten in de richting van de Netelaan. De auto’s die van de parking in de Schapekoppenstraat komen, moeten dus rechts afslaan. Het éénrichtingsverkeer in de Kanunnik Davidlaan wordt opgeheven. Dit gedeelte wordt opengesteld voor plaatselijk verkeer (bewoners) in twee richtingen doodlopend aan de werken. Fietsers dienen af te stappen. De aannemers houden bij het afvoer- en werfverkeer rekening met de schooltijden.

Fietsers die de Kanunnik Davidlaan willen bereiken vanaf het Zimmerplein, de Werf of de Netelaan, volgen de fietsomleiding via de Schapekoppenstraat langs de sportvelden naar de stadsvest. Ook fietsers die van de Lispersteenweg en de Spuivest komen, moeten weten dat de Beghijnhofstraat afgesloten is en dat ze best gebruik maken van de vesten. In functie van een vlot en veilig schoolverkeer worden ook twee afzetzones aangeduid: de parking Dungelhoeff en de parking de Mol. Op parking Dungelhoeff kan gratis geparkeerd worden, wanneer de parking binnen het half uur wordt verlaten.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.