Nieuwe elektrische platbodem voor moedige bootvissers

29 mrt 2015 - 20:13

Nieuws

Naar aanleiding van de opening van het vaarseizoen werd een nieuwe boot van de Koninklijke Moedige Bootvissers ingezegend door pastoor Jan Verheyen. ‘Vettigen Teen’ is een elektrisch aangedreven platbodem, die alweer gebouwd werd door Luc Camps en een professionele polyester bekleding kreeg bij de firma Van Hool.

Op de muzikale tonen van de Piepenholleke Brassband werd de opening en de inhuldiging van de nieuwe boot bijgewoond door burgemeester Frank Boogearts en Filip Van Hool, CEO van het gelijknamige bedrijf, die het peterschap over het nieuwe vaartuig hebben aanvaard. Volgens voorzitter Maurits De Smedt genoten vorig jaar bijna 12.000 personen van een toeristische rondvaart op de binnen-nete. Dit is iets minder dan het jaar voordien, wegens het slechte weer.

De nieuwe boot – die een oude platbodem uit 2003 vervangt – werd genoemd naar het hoofdpersonage uit het verhaal ‘Onze-Lieve-Vrouw der Vissen’ van Felix Timmermans. Ook de andere boten – Marieke (2005), Pallieter (2007), Symforosa (2010) en Leontientje (2012) – verwijzen naar figuren uit het oevure van de Fé. De voorzitter sprak verder de hoop uit dat het vaarwater een biologische behandeling zou krijgen, om het slib zowat tot de helft te reduceren en de vaarbaarheid tot aan het Spui opnieuw te verzekeren.

Om rolstoelgebruikers toegang te verlenen tot de steiger in de Schapekoppenstraat, zal volgens schepen Rik Verwaest in de begroting 2016 een bedrag voor de installatie van een mechanische lift opgenomen worden. Minderbegoede personen zullen een pleziervaart kunnen maken aan sterk verminderde prijs. Tenslotte wordt verder gestreefd naar een goede samenwerking met Toerisme Lier, met diverse partners en met de Lierse verenigingen, zoals het Beiaardgenootschap om van op het water te genieten van beiaardconcerten.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.