Nieuw traject voor ‘cycling dinner’

19 apr 2013 - 21:40

Nieuws

Nu het toeristisch seizoen stilaan op volle toeren zal draaien, kan opnieuw deelgenomen worden aan de ‘Cycling Dinner’. Vorig jaar werden voor de ontspannende tocht doorheen het Pallieterland 2.299 deelnemers genoteerd. 1.214 sportievelingen genoten van deze culinaire fietstocht in groepsverband.

RICHTING DIJLESTAD

Dit jaar werd een nieuw traject van zo’n 60 kilometer uitgestippeld. Via de kronkelende dijken van de Nete, het Netekanaal en de Dijle, fietsen de deelnemers naar Mechelen en terug. Het vertrek is voorzien tussen 9.15 en 11 uur aan het bureau van Toerisme Lier. Na een stevig ontbijt in Lier en een voorgerecht onderweg, wordt het hoofdgerecht geserveerd in Mechelen. Terug in Lier wordt het dessert opgediend. Aan de ‘Cycling Dinner’ kan tot en met zaterdag 29 september de vrijdag, de zaterdag en de zondag worden deelgenomen. De prijs bedraagt 35 euro voor volwassenen en 20 euro voor kindreen tot 10 jaar. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, tenzij voor groepen vanaf 6 personen.

SUCCESVOL JAAR

2012 was op toeristisch gebied weer een geslaagd jaar. Aan de infobalie van Toerisme Lier werden vooral tijdens de maanden april, mei en augustus 38.844 bezoekers ontvangen. Ze kwamen hoofdzakelijk uit eigen land, maar ook in grote getale uit Nederland, het verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ruime belangstelling ging uit naar het Timmermanspad, het Wallepad en de knooppuntenkaart van de Netevallei. 36 gidsen zorgden voor 941 gidsenbeurten. 682 groepen – goed voor 19.791 personen – werden onder deskundige begeleiding rondgeleid. De Sint-Gummaruskerk kreeg mede wegens de tentoonstelling over de middeleeuwse glasramen 27.447 bezoekers over de vloer. De Moedige Bootvissers lieten 15.541 toeristen aan boord van hun platbodems op een originele manier kennismaken met de bezienswaardigheden van Lier. Het Stedelijk Museum zag het aantal bezoekers (12.353) toenemen met liefst 26 procent. Ook het begijnhof blijft een traditionele trekpleister.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.