Nieuw systeem en reglement voor de bibliotheek

28 apr 2015 - 19:03

Nieuws

Inzake bibliotheeksysteem sluit Lier zich aan bij de provincie. Om de laatste aanpassingen mogelijk te maken zal de bibliotheek van 18 tot en met 20 mei gesloten zijn en zal ook de catalogus offline zijn. De boekenschuif blijft wel open. Bovendien kunnen bezoekers ook terecht in het leescafé voor het raadplegen van kranten en tijdschriften, maar dit op 18, 19 en 20 mei wel uitzonderlijk tot 17 uur.

Donderdag 21 mei is de bibliotheek opnieuw open. Aan de in- en uitleenprocedure wijzigt er niets. De online catalogus ondergaat wel een positieve metamorfose. Vanaf 21 mei is het mogelijk OPAC te ontdekken op http://lier.bibliotheek.be. Ook het huishoudelijk reglement wordt gewijzigd. In 2014 konden zowel de bezoekers als de niet-bezoekers van de bibliotheek deelnemen aan een groot gebruikersonderzoek.

De belangrijkste opmerkingen betroffen de te hoge leengelden voor dvd’s en cd’s en de korte uitleentermijn. De bibliotheek komt nu tegemoet aan deze verzuchtingen. Zo wordt de uitleentermijn voor boeken en cd’s van 3 op 4 weken gebracht en de uitleentermijn voor sprinters en dvd’s van 1 op 2 weken. Leengelden hoeven niet meer betaald te worden. Er zijn dus geen bijkomende kosten om cd’s of dvd’s mee naar huis te nemen. Wel wordt het lidgeld voor 1 jaar bibliotheekplezier van 5 op 8 euro gebracht. Voor jongeren, leerkrachten en houders van een Gomor-pas blijft het lidmaatschap gratis. De boetgelden stijgen van 0,05 naar 0,20 euro.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.