Nieuw straatnaambord voor felix timmermansplein

02 dec 2014 - 19:44

Nieuws

Zoals eerder aangekondigd gaat de stad de straatnaamborden op het grondgebied van Lier en Koningshooikt stelselmatig vervangen. Met de onthulling van het eerste nieuwe straatnaambord aan het Felix Timmermansplein en de toevoeging van de gegevens ‘auteur, schilder en dichter (1886-1947)’ werd dit proces op waardige wijze ingezet.

Vaak verwijzen straatnamen naar een belangrijk moment uit de Lierse geschiedenis of naar een persoon die een belangrijke rol speelde in die geschiedenis. De nieuwe straatnaamborden krijgen een nieuwe lay-out en waar mogelijk ook enige duiding bij de betekenis van de straatnaam. Overeenkomstig de huisstijl van de stad, moet elke straat tegen begin 2017 een nieuw bord hebben.

In een eerste fase komen alle straatnaamborden op basis van een persoonsnaam aan bod. Dit zijn er 66. Zoals decretaal gevraagd, wordt bij een persoonsnaam steeds de geboorte- en de overlijdensdatum vermeld, evenals de periode waarin een belangrijke functie bekleed werd. Nadien volgen alle andere borden in de binnenstad. Vervolgens komen de borden in de andere wijken aan bod. Bij borden waar een historische of etymologische uitleg mogelijk is, geeft het bord enige duiding of ene historische verklaring. Waar nodig worden ook de palen vervangen waaraan het bord bevestigd is.

Oude straatnaamborden die verwijderd worden maar nog in redelijke staat zijn, zullen later te koop aangeboden worden. Ten gepaste tijde wordt hieromtrent meer informatie verspreid.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.