Nieuw skatepark aan jeugdcentrum moevement

14 mei 2019 - 17:38

Nieuws

Eind vorig jaar werd beslist om het skatepark aan het jeugdcentrum Moevement volledig te vernieuwen. Het bestaande terrein wordt uitgebreid en omgebouwd tot een modern park voor zowel beginnende als ervaren skaters. De kostprijs bedraagt 100.000 euro BTW inbegrepen.

Het huidige asfaltterrein met losse skate-elementen zal plaats maken voor een geïntegreerd skatepark vol hoogteverschillen in gegoten beton. De lokale skaters werden nauw betrokken bij het ontwerpen van het nieuwe park. In het verleden gaven ze de stad ook al aanbevelingen bij de vernieuwing van bestaande toetsellen. Toen een totaal nieuw skatepark realiteit leek te worden, trok de jeugddienst samen met de skaters op tournee langs verschillende skateparken. Bij elk skatepark werd aangegeven wat goed en minder goed was. Nadien volgde een open vergadering waar alle aanwezigen hun wensen voor een nieuw skatepark konden uiten.

Volgens schepen Rik Verwaest was het oude terrein volledig versleten en werd het zelfs stilaan onveilig. ‘Nu krijgt Lier één van de beste skateparken van de provincie. Na de Callisthenics en de Sutu-voetbalmuur zetten we met deze investering jeugdcentrum Moevement weer extra op de kaart als uitgelezen plek voor Lierse jongeren om zich te amuseren’. Samen met de stadsdiensten en uitvoerder Concrete Dreams tekende enkele jonge skaters mee de plannen uit. Tijdens de overlegmomenten werden twee jonge lokale skaters aangeduid om mee de lastenboeken te beoordelen, de startvergadering te volgen en binnenkort ook de wekelijkse werfvergaderingen bij te wonen.

Het park wordt uitgebreid van 500 m2 naar 925 m2. Het parcours heeft een vlotte en logische flow en bestaat o.a. uit diverse banks, corners, curbs, quarters, een volcano, (double)stairs en een coole wallride tegen het gebouw. De stad is al volop bezig met de voorbereidende werkzaamheden op de site. De aannemer start de effectieve werken op 3 juni. Tijdens de paasvakantie werd in aanwezigheid van een vijftigtal skaters, reeds afscheid genomen van het huidige skatepark met een afscheidsfeestje. Om de werf leuk aan te kleden maakte de stad werfdoeken met het 3D-beeld van het nieuwe skateterrein en met beelden waar de skaters voor gezorgd hebben. Daarnaast zijn er nog tien lege doeken die tijdens een workshop artistieke expressie door de jongeren worden ingevuld. Op woensdag 14 augustus wordt het park feestelijk ingehuldigd.

Tekst: DéBé

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.