Nieuw onderkomen voor petanque- en duikclub

24 okt 2015 - 12:41

Nieuws

Op de Dungelhoeffsite werden nu ook de nieuwe lokalen van de Petanqueclub Lier en van Duikclub Atlantis plechtig ingehuldigd. Beide clubs huren hun lokaal van SOLag, het autonoom gemeentebedrijf. De plannen werden getekend door ‘Lieven Achtergael Architecten’. De bouw werd gerealiseerd door Cordeel.

Als voorzitter van SOLag beklemtoonde schepen Bert Wollants dat het nieuwe gebouw werd gerealiseerd via publiek-private samenwerking. De petanqueclub beschikt over 6 binnen- en 8 buitenbanen. Op de bovenverdieping is de nodige ruimte voorzien voor de opleiding van duikers. Het gaat om een investering van 650.000 euro. Volgens schepen van sport Ivo Andries was een nieuwe stek voor beide sportclubs dringend noodzakelijk. De aanzet voor het project werd reeds tien jaar geleden gegeven, nadat de petanqueclub het sportcomplex ’t Sas aan de Mechelsesteenweg moest verlaten en duikclub Atlantis op zoek was naar een lokaal in de nabijheid van het zwembad ‘de Waterperels’. Aanvankelijk werd gedacht aan de oude archiefhal van de Dungelhoeffkazerne, doch deze kreeg een bestemming als parkeerruimte voor de bezoekers van het zwembad. Uiteindelijk werd de piste van een nieuwbouw weerhouden.

Eddy Mariën schetste als voorzitter van Petanqueclub Lier een overzicht van de zwerftocht tijdens de voorbije jaren. Nadat de club in 2008 zonder lokaal zat, konden de toen nog 20 leden terecht op de Pidpas-site aan de Eeuwfeestlaan. Vervolgens werd een onderkomen gevonden in café Het Lammeke in Koningshooikt en in Putte. Het laatste tussenstation vormde de voormalige Oefenschool aan het Kluizeplein. De inrichting en afwerking van de nieuwe ‘Boulodrome’ aan de Kazernedreef 99 werd gerealiseerd door de eigen leden. Op 1 juli 2015 volgde de verhuis naar de nieuwe locatie, wat een gunstige invloed had op het ledenaantal. Volgens Walter Peetermans, voorzitter van duikclub Atlantis, zal het nieuwe clublokaal voor de club een nieuw tijdperk inluiden. Het energievriendelijke gebouw is gelegen in een groene omgeving, dicht bij het zwembad en geschikt voor alle niet watergebonden activiteiten zoals de duikopleiding.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.