Nieuw lokaal voor bijna 90-jarige Lierse keersters

04 mrt 2016 - 11:40

Nieuws

Het gaat de Lierse Keersters duidelijk, voor de wind. Omdat zaal ‘de Lispenaar’ te klein werd voor de omvangrijke groep, werd recent verhuisd naar zaal ‘d’Open Poort’ aan de Berlaarsesteenweg 17. De folkloristische groep die de plaatselijke tradities mee in ere houdt, viert volgend jaar het 90-jarig bestaan.

Met spijt in het hart werd het vertrouwde lokaal in de Voetbalstraat volgens voorzitter Karel Michielsen verlaten. De zaalverantwoordelijke werd dan ook bedankt voor de jarenlange vlotte samenwerking. De groep telt momenteel 85 leden, w.o. 60 actieve keersters en geniet duidelijk de waardering van de stad en van de Koepel voor Cultuurbeleid. Voorzitter Karel Michielsen en met hem gans de groep, werd onlangs nog bekroond als vrijwilliger van het jaar.

De Lierse Keersters werden opgericht in 1927 in het kader van het toen actieve buurtleven, om vooral gouden, diamanten en briljanten bruiloften op te luisteren. Na een periode van stilstand tijdens de tweede wereldoorlog, werd de groep in 1980 nieuw leven ingeblazen op initiatief van Caroline Jurgens naar aanleiding van de viering van een 100-jarige. De daaropvolgende Zimmercavalcade betekende de definitieve doorbraak. In 1990 werd Caroline Jurgensals voorzitter opgevolgd door Josephine Camps, die borg stond voor een nieuwe bloeiperiode.

De voorzitter was vol lof voor Joanna Bastens, Ilonca Janssens, Josephina Van Bree en Serre Joly, die al meerdere decennia trouw lid zijn. Volgend jaar zal met de nodige luister het 90-jarig bestaan gevierd worden. In het vooruitzicht hiervan zijn nieuwe keersters steeds welkom. De huidige bestuursploeg bestaat uit voorzitter Karel Michielsen, ondervoorzitter Rita Claessens, secretaris Tine Van Stijvoort, penningmeester Maia Cronin, feestverantwoordelijke Rita Herten en materiaalverantwoordelijke Monique Quaeyhaegens.

Aan activiteiten is er voorzeker geen gebrek. Zo heeft zaterdag 9 april het jaarlijks feest van de Lierse Keersters plaats. Vanaf 21 uur kan er gefeest worden in zaal d’Open Poort, samen met de Hooiktse Strangers en dj Nostress. De toegang is gratis. Staan verder op het programma: een kaart- (zaterdag 18 juni) en een pannenkoekenfestijn (donderdag 7 juli), een zomerse pic nic (zondag 31 juli), een uitstap (zaterdag 10 september), een bingo-avond (vrijdag 18 november) en een kerstbabbel (vrijdag 22 december).

Optredens zijn o.m. gepland op zaterdag 2 april (opening van het toeristisch vaarseizoen van de Koninklijke Moedige Bootvissers), zondag 29 mei (begijnhofprocessie), zondag 5 juni (start Pink Robbinettes), vrijdag 24 juni (verenigingenmarkt Lier), zaterdag 30 juli (den Oever), vrijdag 12, zaterdag 13, zondag 14 en maandag 15 augustus (Kaffé Kasserol), zaterdag 20 augustus (Paterkeskermis), dinsdag 20 en woensdag 21 september (WZC Paradijs), zondag 16 oktober (Sint-Gummarusprocessie) en vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december (kerstmarkt Lier).

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.