Nieuw altaardoek voor begijnhofkerk

06 jun 2014 - 10:17

Nieuws

De begijnhofkerk heeft een prachtig nieuw altaardoek in Lierse kant. Het werd vervaardigd door Ghislain Geusens, lid van kantkring ’t Pladdeke die gevestigd is aan de Margaretastraat in het begijnhof.

Het nieuwe altaardoek werd voorgesteld in aanwezigheid van pastoor Jan Verheyen. Ghislain Geusens ging uit van een patroon van ruim honderd jaar geleden. Hieraan voegde hij twee begijnen, de begijnhofpoort en de kerk toe. Aan het doek werkte hij gedurende twee maanden, zo’n twee uur per dag en dit zeven dagen op zeven. Het vorige doek was dringend aan vervanging toe en hing nog slechts met flarden aan elkaar.

Ghislian Geusens is samen met zijn vrouw één van de stimulerende krachten achter de Mariale Kinderprocessie, die zondag 22 juni weer door de straten van het begijnhof en de onmiddellijke omgeving trekt. Voor deze processie, die aan de basis ligt van Lier-Kermis, wordt nog op zoek gegaan naar kinderen – jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar – die willen figureren als engeltjes. Een oproep via de scholen leverde niet het verhoopte succes op. Daarom worden de belangstellende ouders uitgenodigd om zich te melden via 0473-48 29 47 of via geusens.ghislain@telenet.be. In de processie zullen naast de Mariabeelden, Sint-Gummarus en de traditionele groepen, ditmaal ook 9 Brabantse doedelzakblazers mee opstappen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.