Negende reeks colibrantconcerten

01 okt 2014 - 15:43

Nieuws

Nu zondag 5 oktober gaat de 9de reeks Colibrantconcerten – een organisatie van de Sociëteit van de Schaepshoofden – van start. De concerten hebben stipt om 11 uur plaats in de kapel van de Colibrant in de Deensestraat aan de achterzijde van de bibliotheek. Het programma zit vol afwisseling in bezetting en muziekstijlen. Jonge talenten komen uitgebreid aan bod. Na het concert wordt de luisteraars graag ene hapje aangeboden.

Het openingsconcert wordt zondag 5 oktober verzorgd door Hans Peter Janssens (zang), Alex Roosemeyer (piano) en Jef Dehaes (accordeon). Hans Peter Janssens neemt de aanwezigen met pianobegeleiding door Alex Roosemeyer mee doorheen het musicalrepertoire. Hans Peter speelde zes jaar lang de rol van Valjean en Javert in de Londense opvoeringen van ‘Les Misérables’. De jonge pianist Alex Roosemeyer combineert een drukke nationale en internationale carrière met zijn opdracht als leraar aan het Gentse Conservatorium. Het programma omvat musical-composities o.m. uit Les Misérables, Fiddler on the Roof en Phantom of the Opera. Bovendien wordt opgetreden door accordeonist Jef Dehaes, die afstudeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en heel wat international wedstrijden op zijn naam schreef. Hij is eveneens leraar aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier. Hij brengt werk van Mendelsshohn en componisten uit de 20ste eeuw.

Zondag 16 november concerteert het altviolentrio Marc Tooten, Wim De Cock en Barbara Smet. Marc Tooten is docent aan het Lemmensinstituut en geniet internationale waardering. Barbara Smet speelt als altvioliste bij diverse eminente orkesten in binnen- en buitenland en is leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier. Wim de Cock is de oprichter van Atelier, is eveneens actief bij verschillende orkesten en leerkracht aan de Lierse Muziekacademie. Het trio brengt werk van Ludwig van Beethoven en van Johann Sebastiaan Bach en toont aan dat de altviool onterecht in de schaduw staat van koning viool.

Zondag 18 januari 2015 zijn Danny Van Hoof (sopraan) en Annick Truyts (piano) te gast in de Lierse Colibrant. Deze twee schitterende musici die les geven aan verschillende academies, brengen een programma rond aria’s voor sopraan van Joseph Haydn. Haydn dirigeerde veel opera’s van andere componisten, maar paste ze aan waar hij het nodig vond. De oorspronkelijke opera’s zijn vaak niet bewaard gebleven, maar de versies van Haydn wel.

De 9de reeks Colibrantconcerten wordt zondag 15 februari afgesloten door pianiste Anne Vandewalle. Deze jonge, talentvolle muzikante was voor enkele jaren reeds te gast in Lier en oogstte toen veel succes. Sindsdien gaf ze vele concerten in binnen- en buitenland, organiseerde ze masterclasses en deed ze ervaring op via projecten van uiteenlopende muziekstijlen. Ditmaal zal ze werk vertolken van Tchaikovsky en Prokofiev.

Fotografie: Shaepshoofden

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.