Neem deel aan de actie ‘tournee minerale’

01 feb 2020 - 10:26

Nieuws

De stad roept iedereen op om tijdens de maand februari deel te nemen aan de actie ‘Tournée Minérale’. In het kader van deze sensibiliseringscampagne van de Druglijn en de Stichting tegen Kanker wordt gevraagd om een maand lang iedere vorm van alcohol af te zweren.

Alcoholgebruik heeft een invloed op bijna alle organen in het menselijk lichaam en veroorzaakt mede 200 verschillende aandoeningen. Door meet te doen aan de campagne krijgt het lichaam tijd om te recupereren. Volgens burgemeester Frank Boogaerts’ is deelnemen aan de campagne goed voor de gezondheid, het zorgt voor een beter en fitter gevoel en het heeft een positieve invloed op de verkeersveiligheid’. De medewerkers van de stad, het OCMW en de Lokale Politie geven alvast het goede voorbeeld door deel te nemen aan de campagne. Meer info bekomen en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.

Tijdens deze maand organiseren de dienstencentra workshops ‘Alcoholvrije Cocktails’. Tijdens deze workshops worden op basis van fruitsappen, thee, verse kruiden en andere smaakmakers, lekkere alcoholvrije cocktails gemaakt. Per cocktail wordt een bijdrage van 1,50 euro gevraagd. De data staan vermeld op de driemaandelijkse kalender van de dienstencentra (www.lier.be/Leven/Dienstencentra).

Tekst: DéBé

Foto:

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.