Natuurschilderijen van ingrid geudens in vleeshuis

10 mei 2014 - 22:09

Nieuws

Tot en met 24 mei kan iedere dag van 11 tot 18 uur in het Vleeshuis een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling met werk van Ingrid Geudens. Voor de kunstenares, die haar atelier heeft in het bosrijke Zoersel, vormt de natuur de voornaamste inspiratiebron. De tentoonstelling werd onder bijzonder ruime belangstelling geopend.

Ere-schepen Herman de Voeght verwees naar de opvallende aanwezigheid van de papaver, de bloem die dit jaar extra in de belangstelling staat naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar WO I, in het werk van Ingrid Geudens. Hij besloot zijn inleiding met de voordracht van het gedicht ‘In Vlaamse Velden’ van John Mac Crain.

Vlaams parlementslid, voorzitter van het OCMW en schepen van Zoersel Katrien Schryvers, heeft de exposante ruim 15 jaar geleden leren kennen en waarderen. Gedrevenheid en rechtlijnigheid noemde ze de voornaamste karaktertrekken van Ingriid Geudens. In haar artistiek werk komt ze tot rust. Via olieverfschilderijen en aquarellen brengt ze de natuur in alle seizoenen, de zee, het bos en de bloemen, op een poëtische manier tot leven. Ze verwees eveneens naar de artistieke prijzen die reeds werden behaald.

Vlaams parlementslid, OCMW-voorzitter en schepen te Lier Marleen Vanderpoorten had de eer om de tentoonstelling te openen. Ook zij drukte haar welgemeende waardering uit voor het getoonde werk en verwees naar het cultuurminnende karakter van de Pallieterstad, waar o.m. de Kunst- en de Muziekacademie een bloeiende werking kennen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.