Nacht van het kempens erfgoed

14 okt 2016 - 13:34

Nieuws

Naar aanleiding van de Nacht van het Kempens Erfgoed kan vrijdag 21 oktober van 19 tot 23 uur gratis een bezoek gebracht worden aan het Stedelijk Museum in de Florent Van Cauwenberghstraat en de Sint-Gummaruskerk.

Het museum organiseert in functie van de opbouw van het toekomstige stadsmuseum, een collectiedag rond het thema feesten. Filmpjes, foto’s, uitnodigingen, menukaarten, anekdotes en verhalen over rituelen en gebruiken, zijn bijzonder welkom. Deze voorwerpen en verhalen worden opgenomen in de databank van het stadsmuseum, waarna ze terug mee naar huis kunnen genomen worden. Erfgoedexperten geven bovendien advies over een goede bewaring van deze materialen.

In de feestelijk versierde Sint-Gummaruskerk hebben doorlopend gegidste rondleidingen en bezoeken aan de tentoonstelling plaats. Een handige programmabrochure kan gedownload worden via www.kempenskarakter.be, afgehaald worden in het stadskantoor, bij Visit Lier en de bibliotheek of gratis besteld worden via www.kempenskarakter.be, tel. 014-21 97 00 of info@kempenskarakter.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.