Naar een groener en bloemrijker Lier

19 nov 2014 - 19:09

Nieuws

Nu het huidige contract voor de bebloeming van de stad ten einde loopt, werd onderzocht welke de mogelijkheden zijn om Lier en Koningshooikt nog groener te maken. Hierbij werd rekening gehouden met een vermindering van de onderhoudskosten, de duurzaamheid, een hogere natuurwaarde en een hoge belevingswaarde door diversiteit en veranderingen per seizoen.

Op basis hiervan wordt de visie van de stad op de bebloeming bijgestuurd. Zo zullen op verschillende locaties zoals de Pallieterdriehoek, de Abtsherbergstraat, de Leuvensevest …, bloembollen aangeplant worden. In perken en plantsoenen worden meer vaste planten aangeplant. In de binnenstad gebeurt het onderhoud ervan in eigen beheer, buiten het centrum wordt het uitbesteed.

In 80 plantenbakken in Lier en Koningshooikt die o.m. als verkeersremmend element in verschillende wijken staan opgesteld, worden meer bloeiende heesters voorzien. Het onderhoud gebeurt in eigen beheer. In balkonbakken, reuzenpotten en hangkorven komt éénjarige bebloeming. In de 7 reuzenpotten op de Grote Markt wordt beplanting voorzien die het hele jaar kan blijven. Daarnaast wordt hier geopteerd voor nog meer groen en bloemen. Voor deze acties wordt volgens schepen Bert Wollants een budget van 35.000 euro voorzien.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.