19 dec 2022 - 16:45
NieuwsMorgen dinsdag 20 december opent de nieuwe vestiging van MacDonald’s aan de Aarschotsesteenweg 6B, vlakbij het kruispunt met de Ring in Lier. Het betreft het 106de MacDonald’s restaurant in ons land. Klanten kunnen er 7 dagen op 7 terecht. Van zondag tot en met donderdag van 10 tot 22 uur in het restaurant en tot 23 uur via de drive-in. Op vrijdag en zaterdag van 10 tot 23 uur in het restaurant en tot 24 uur via de drive-in.
Volgens franchisenemer Jan Frissen die in deze hoedanigheid de nodige ervaring opdeed in Merksem en Schoten, symboliseren het unieke ‘Luna-interieur’ met cirkelvormige en halfronde tafels, inclusiviteit en connectiviteit. De zitkrukken en de vrije zitplaatsen zorgen voor flexibiliteit, terwijl de lage scheidingswanden en de ronde ramen transparantie creëren. Het restaurant telt verdeeld over 2 verdiepingen, 184 zitplaatsen binnen en 48 op het terras. In het restaurant zijn 5 dubbelzijdige bestelkiosken voorzien waarop de klanten hun bestelling kunnen doorgeven in 4 talen. Ze kunnen vervolgens aan tafel plaatsnemen of de kinderen naar de speeltuin begeleiden, waarna ze aan tafel bediend worden. Maaltijden kunnen ook afgehaald worden in het restaurant of via de bestelpunten van de dubbele drive-in. De werken namen zo’n 4 maanden in beslag. Einde september begon de zoektocht naar 25 vaste medewerkers, 50 studenten en 6 managers, die een intensief trainingsprogramma volgden mrt betrekking tot praktische vaardigheden, voedselveiligheid en –hygiëne, teamwork en klantgerichtheid.
Ook voor deze nieuwe vestiging werden tal van duurzame initiatieven genomen. Zowel in de keuken als in het restaurant verloopt het afvalsysteem via 4 sorteerstromen: (1) voor vloeistoffen en ijsblokjes, (2) voor lege bekers, (3) voort PMD en (4) voor restafval. Het afval wordt opgehaald door zgn. ‘Green Trucks’ en gerecycleerd. Dit is het geval voor papier en karton, frituurolie die wordt verwerkt tot biodiesel, plastic- en PETflessen die worden omgevormd tot plasticgranulaten. Met een elektrisch bakfiets wordt dagelijks zwerfafval opgeruimd in de onmiddellijke omgeving en op enkele cruciale plaatsen. Op de ruime parking bevinden zich 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s en in het restaurant is gratis wifi beschikbaar. Zonnepanelen aangevuld met 100% groene energie, een goede isolatie en LED-verlichting, energiezuinige boilers, waterpompen en koelcellen zorgen voor belangrijke energiebesparingen en gevoelig minder CO2-uitstoot. Vergezeld van schepen Ilse Lambrechts verheugde burgemeester Rik Verwaest zich over deze nieuwe aanwinst voor Lier, die gelegen is op een ideale locatie en in belangrijke mate bijdraagt tot de economisch bedrijvigheid en de tewerkstelling in de stad.
Tekst: DéBé
Foto’s: Luc Peeters
19 dec 2022 - 16:45
NieuwsMorgen dinsdag 20 december opent de nieuwe vestiging van MacDonald’s aan de Aarschotsesteenweg 6B, vlakbij het kruispunt met de Ring in Lier. Het betreft het 106de MacDonald’s restaurant in ons land. Klanten kunnen er 7 dagen op 7 terecht. Van zondag tot en met donderdag van 10 tot 22 uur in het restaurant en tot 23 uur via de drive-in. Op vrijdag en zaterdag van 10 tot 23 uur in het restaurant en tot 24 uur via de drive-in.
Volgens franchisenemer Jan Frissen die in deze hoedanigheid de nodige ervaring opdeed in Merksem en Schoten, symboliseren het unieke ‘Luna-interieur’ met cirkelvormige en halfronde tafels, inclusiviteit en connectiviteit. De zitkrukken en de vrije zitplaatsen zorgen voor flexibiliteit, terwijl de lage scheidingswanden en de ronde ramen transparantie creëren. Het restaurant telt verdeeld over 2 verdiepingen, 184 zitplaatsen binnen en 48 op het terras. In het restaurant zijn 5 dubbelzijdige bestelkiosken voorzien waarop de klanten hun bestelling kunnen doorgeven in 4 talen. Ze kunnen vervolgens aan tafel plaatsnemen of de kinderen naar de speeltuin begeleiden, waarna ze aan tafel bediend worden. Maaltijden kunnen ook afgehaald worden in het restaurant of via de bestelpunten van de dubbele drive-in. De werken namen zo’n 4 maanden in beslag. Einde september begon de zoektocht naar 25 vaste medewerkers, 50 studenten en 6 managers, die een intensief trainingsprogramma volgden mrt betrekking tot praktische vaardigheden, voedselveiligheid en –hygiëne, teamwork en klantgerichtheid.
Ook voor deze nieuwe vestiging werden tal van duurzame initiatieven genomen. Zowel in de keuken als in het restaurant verloopt het afvalsysteem via 4 sorteerstromen: (1) voor vloeistoffen en ijsblokjes, (2) voor lege bekers, (3) voort PMD en (4) voor restafval. Het afval wordt opgehaald door zgn. ‘Green Trucks’ en gerecycleerd. Dit is het geval voor papier en karton, frituurolie die wordt verwerkt tot biodiesel, plastic- en PETflessen die worden omgevormd tot plasticgranulaten. Met een elektrisch bakfiets wordt dagelijks zwerfafval opgeruimd in de onmiddellijke omgeving en op enkele cruciale plaatsen. Op de ruime parking bevinden zich 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s en in het restaurant is gratis wifi beschikbaar. Zonnepanelen aangevuld met 100% groene energie, een goede isolatie en LED-verlichting, energiezuinige boilers, waterpompen en koelcellen zorgen voor belangrijke energiebesparingen en gevoelig minder CO2-uitstoot. Vergezeld van schepen Ilse Lambrechts verheugde burgemeester Rik Verwaest zich over deze nieuwe aanwinst voor Lier, die gelegen is op een ideale locatie en in belangrijke mate bijdraagt tot de economisch bedrijvigheid en de tewerkstelling in de stad.
Tekst: DéBé
Foto’s: Luc Peeters