Minister tommelein opent uniek proefstation hernieuwbare energie

12 sep 2018 - 16:20

Nieuws

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein heeft bij ADR Technics in de Mallekotstraat een uniek proefstation hernieuwbare energie officieel geopend. Het nog jonge bedrijf dat geleid wordt door zaakvoerder Jan Fabri, vervult een voortrekkersrol met betrekking tot het meer toegankelijk maken van hernieuwbare energie voor huishoudelijke en semi-industriële toepassingen.

ADR Technics is als groothandel gespecialiseerd in energieconcepten. Samen met het VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) werd een proefstation met zonnepanelen ontwikkeld, die zowel elektriciteit als warm water produceren. De metingen per paneel bestuderen de ideale opstelling voor een maximaal rendement. De energie wordt opgeslagen in verschillende soorten batterijen, waaronder naast de traditionele modellen ook een milideuvriendelijke zoutwaterbatterij. Het proefstation voorziet in de energiebehoefte van ADR Technics. Een intelligente batterij zorgt ’s nachts voor de buitenverlichting van de hele KMO-zone. In het proefstation zijn ook laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen voorzien.

ADR Technics verzamelt en verwerkt de meetdata en kan rekenen op de ondersteuning van het VITO bij het analyseren ervan. De resultaten van de metingen worden benut om het budget van klanten onder controle te houden en het rendement te optimaliseren. De kow-how en expertise wordt aangewend om installateurs van centrale verwarming om te scholen tot installateurs hernieuwbare energie. Geregeld worden trainingen gegeven voor vakmensen. Professionele klanten kunnen een beroep doen op de aanwezige expertise van offerte tot plaatsing. Vlaams minster van Energie Bart Tommelein was vol lof voor wat ADR Technics op het vlak van hernieuwbare energie via het unieke proefproject bereikt heeft . Hij werd bedacht met enkele typische Lierse streekproducten.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.