Meldpunt rond overlast turkse staatsmoskee donk

20 okt 2016 - 17:03

Nieuws

Binnenkort zal op het oude schooldomein aan de Donk de nieuwe Turkse moskee de deuren openen. Van in het begin heeft het Vlaams Belang zich verzet tegen de bouw en de inplanting van deze supermoskee, die enkel al door zijn omvang niet thuishoort in een volkswijk en garant staat voor overlast.

Bert Verhoeven, voorzitter van het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt: ‘Deze moskee, die tot het Diyanet-netwerk behoort, is bovendien een Turkse staatsmoskee die onder het rechtstreeks gezag en toezicht staat van het fundamentalistische Erdogen-regime, dat ook de imam zal aanleveren. Erdogan, die inburgering een misdaad tegen de mensheid noemt en die aanstuurt op de totale verovering van alle niet-moslimlanden door de islam, verwoordde het zo: ‘De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de moslims onze soldaten’. De Turkse overheid bevestigt met haar Diyanet-moskeeën haar afkeer voor ‘integratie’. Ze gebruikt deze moskeeën als propagandamachines naar een Islamitisch Europa’. Volgens het Vlaams Belang is de Turkse staatsmoskee het symbool van de verdere islamisering van Lier.

Om de overlast en overtredingen in verband met de moskee aan de Donk in kaart te brengen, richt het Vlaams Belang Lier-Koninsghoioikt een meldpunt overlast op, dat te bereiken is via www.vlaamsbelanglier.org/meldpunt. Via een invulformulier kunnen de Lierenaars elke vorm van overlast die de moskee veroorzaakt melden. Burgers die vaak beducht zijn om in de openbaarheid te treden met dergelijke klachten en verzuchtingen, kunnen hun grieven – indien gewenst ook anoniem – melden en meehelpen aan het in kaart brengen van de problemen die de moskee veroorzaakt. Om het meldpunt bekend te maken worden enkele duizenden pamfletten verspreid en wordt zaterdag 22 oktober tijdens de markt een uitdeelactie gehouden. De Vlaams Belang fractie zal tijdens de komende gemeenteraad aan de burgemeester en de schepenen vragen om zich openlijk te distanciëren van deze Turkse staatsmoskee.

Foto: VB

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.