Meer faciliteiten om te sporten en te bewegen

20 mei 2020 - 16:44

Nieuws

Sporten en bewegen is voor velen in deze coronatijden zoeken naar een moeilijk evenwicht. Niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen en jongeren die de voorbije weken niet meer terecht konden bij hun sportclub en ook niet op de sport- en speelveldjes verspreid over de stad. Ondertussen is het skatepark aan jeugdcentrum Moevement onder voorwaarden opnieuw geopend. Skaten kan hier elke dag – ook tijdens het weekend – van 13 tot 16 uur. Er zijn maximum 20 skaters toegelaten. De stad zorgt voor toezicht. Uiteraard blijft ook hier de nodige afstand houden, één van de belangrijkste regels.

Op de atletiekpiste kan terug in beperkte groep en op afspraak getraind worden. Met de beide atletiekclubs werden de nodige afspraken gemaakt. Ook voor andere sportverenigingen die omwille van de coronamaatregelen hun trainingen moesten opschorten, zocht de stad naar alternatieven nu de maatregelen om in groep te sporten versoepeld werden. Vanaf maandag zullen ze op een aantal locaties verspreid over de stad hun trainingen kunnen hervatten, mits naleving van de nodige afspraken. De stedelijke sportdienst zorgt voor de nodige coördinatie.

Vanaf maandag 25 mei is sporten en bewegen op de talrijke sportveldjes verspreid over de stad eveneens weer mogelijk. De trapveldjes en de basketveldjes kunnen opnieuw gebruikt worden. Ook het speelbos aan de Ouderijstraat is terug toegankelijk, net als de sportvelden achter het begijnhof. Er mag wel alleen gespeeld worden met leden van het eigen gezin – de eigen ‘bubbel’ – of met maximum 2 andere personen. Sporten en spelen in groep is er nog steeds niet toegelaten. De wijkspeeltuintjes zelf – meestal gelegen naast de sportveldjes – blijven nog toe. Genieten van de wip of de schommel kan voorlopig nog niet. Ook de speeltuin aan het stadspark, de minipitches en de minigolf blijven gesloten.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.