Meer blue-bikes op straat

05 mei 2015 - 16:07

Nieuws

Het Belgische deelfietssysteem ‘Blue Bike’ telt momenteel 10.500 abonnees en heeft 170.000 ritten op de teller. Met ‘Blue Bike’ is het mogelijk om aan 44 Belgische treinstations een deelfiets te nemen. Nieuwe ‘Blue-Bike’ leden ontvangen een smartphone stuurhouder om met een routeplanner gemakkelijk de bestemming te vinden.’Blue Bike’ is immers handig in steden waar de betrokkenen geen fiets heeft staan en mogelijk de weg niet kent.

Een ‘Blue Bike’ rit kost maximum 3 euro per rit. In 20 steden kan dit al aan 1 euro per dag. Dit is het geval in Lier, Hasselt, Mechelen, Mortsel, Kortrijk, Brugge en Vilvoorde, dankzij de steun van deze steden en de Vlaamse Overheid. Naast nieuwe ‘Blue Bike’ punten aan treinstations, komen er eveneens uitleenpunten aan haltes van De Lijn en aan ‘Park & Rides’ zones. Na de trein kunnen de gebruikers ook na de tram, de bus of de auto, de stad verder in op een comfortabele fiets.

Als eerste zal de stad Lier naast de huidige locatie aan het treinstation, twee extra ‘Blue Bike’ locaties aanbieden, aan het busstation van de Veemarkt en aan de parking van cultuurcentrum de Mol. In het totaal komen er 16 fietsen bij.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.