Materniteit van het h.-Hartziekenhuis in het nieuw

15 dec 2017 - 11:36

Nieuws

Het H.-Hartziekenhuis is volop bezig met de renovatie van de afdeling Moeder en Kind. In een eerste fase werden op de materniteit al 6 suitekamers, 4 comfortkamers en 2 dubbelkamers vernieuwd. Als de werken volledig achter de rug zijn zal de afdeling zoals voorheen over 24 bedden beschikken.

De vorige renovatie dateert volgens zorgcoördinator Brigitte Reyntjens van het midden van de jaren ’80. Vandaag hebben de toekomstige mama’s andere verwachtingen en geven ze de voorkeur aan bevallen in een huiselijke sfeer. Nadat de beslissing tot vernieuwing twee jaar geleden werd genomen, gingen de werken in april van dit jaar van start. In het totaal worden 11 luxueuze suites voorzien, waar ook de papa comfortabel kan overnachten. Daarnaast worden ook comfortkamers met een relaxzetel, microgolfoven en koelkast aangeboden, evenals 2 dubbele kamers. Ook de verloskamer werd grondig vernieuwd en uitgerust met een bevalbad, zodat het mogelijk is om ook onder water te bevallen.

In een volgende fase komen nog 5 suite- en 5 comfortkamers aan de beurt. Bovendien wordt ook de Neonatologie met de ‘couveuse’ aangepakt. De grote ruimte wordt vervangen door ‘units’ voor maximum 2 tot 3 baby’s. Per nieuwgeborenen wordt ook een relaxzetel voorzien, zodat de ouders vlakbij kunnen verblijven. Bovendien beschikt de afdeling over 3 rooming-in kamers met een living en een keuken. Heel de operatie vertegenwoordigt ene prijskaartje van 3,5 miljoen euro.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.