Marcel taelman start met nieuwe stadspartij

09 nov 2017 - 14:00

Nieuws

Gemeenteraadslid Marcel Taelman (63) trekt als lijsttrekker van de nieuwe stadspartij ‘Hart voor de Burger’ (HVB) naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Na 15 jaar voorbeeldige dienst keert hij het Vlaams Belang de rug toe.

Marcel Taelman is ontgoocheld in de leiding van de plaatselijke afdeling. Bij de voorbereiding van de lijst voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen – waarbij hij gelet op zijn staat van verdienste de plaats van lijsttrekker ambieerde -, kreeg hij te horen dat hij niet achter de partij zou staan en dat hij geen Vlaams-nationalist zou zijn. Dit leek hem duidelijk een stap te ver en een blijk van onvoldoende respect voor alles wat hij voor de partij de afgelopen jaren gedaan heeft. Omdat hij houdt van onze Westerse waarden en normen en de vrijwaring van ons sociaal systeem en zich afzet tegen de ingewikkelde structuren van dit land dat liefst 6 regeringen telt, de financiële chaos, de capriolen van de politici, waarbij de burger altijd het gelach moet betalen, sloot hij zich destijds aan bij het Vlaams Blok.

Als gemeenteraadslid kwam de burger voor hem steeds op de eerste plaats. Daarom kreeg de nieuwe stadspartij de naam van ‘Hart voor de Burger’ (HVB). Het programma van de nieuwe partij zal begin 2018 bekend gemaakt worden. De doorrijdbaarheid van de stad, de uitbreiding van de parkeermogelijkheden en de stop van de bouwwoede, worden beslist prioritaire aandachtspunten. Marcel Taelman die een bekende figuur is in sociale en sportieve middens en als dusdanig op een ruime aanhang kan rekenen, zal voortaan als onafhankelijke in de gemeenteraad zetelen. Medestanders die het programma mee willen vorm geven en de lijst willen sieren kunnen contact opnemen via 0475-79 91 38 of marceltaelman@hotmail.com.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.