Lyra start met uitgesproken ambities

08 sep 2016 - 22:05

Nieuws

Net voor aanvang van de competitie – die na twee speeldagen één overwinning en één nederlaag opleverde – hield TSV Lyra in aanwezigheid van de leden van de Club 100 een laatste troepenshow. Bij deze gelegenheid werd de vernieuwde trainers- en spelersgroep voorgesteld en werden de verwachtingen voor het nieuwe seizoen toegelicht. Lyra wil dit seizoen alvast de eindronde halen en zo spoedig mogelijk opnieuw nationaal voetbal spelen.

De Club 100 van Jong Lyra is een groep van Lyragezinde ondernemers uit Lier en omgeving die werd opgericht in 2012 en waarvan de leden het Lyraproject onderschrijven en ondersteunen. Lyra voert een gezond financieel beleid op lange termijn en zoekt extra financiële draagkracht via zakelijke netwerking en het opzetten van relaties op lange termijn met loyale partners. De club wenst verder in Lier haar sociale en opvoedende rol volwaarduig op te nemen en voorziet ook een degelijke opleiding voor jongeren met minder talent.

In het jeugdcentrum in Vremde werden zes speelvelden en de parking heraangelegd. Het jeugdchalet werd gerenoveerd en er werden nieuwe doelen aangekocht. Ook werden de kleedkamers van de A-kern gerenoveerd. Lyra brengt 20 jeugdploegen in lijn, die aantreden in de interprovinciale, de provinciale en de gewestelijke competities. Ze worden begeleid door een team van gekwalificeerde jeugdcoördinatoren en –trainers. Lyra is een toonbeeld inzake doorstroming van eigen jongeren en het lanceren van talenten uit de streek.

Een bijzonder aandachtspunt blijft de evolutie van het dossier van de Hoge Velden. Afhankelijk van de verdere timing wordt gehoopt dat ten laatste in 2020 alle jeugdploegen hier zullen kunnen spelen, wat mogelijk tot een verdubbeling van het aantal jeugdspelers kan leiden. Ondertussen werd het Ruimtelijk Uitvoeringsplan goedgekeurd, in de meerjarenbegroting van de stad een bedrag van 5 miljoen euro voor de periode 2014-2019 voorzien en het financiële plan van de moederclub Lyra gevalideerd door de bank en de stad. Ook de onteigeningsprocedures werden opgestart. Het is nu wachten op de ontsluiting van het gebied.

De sportieve leiding wordt toevertrouwd aan Tom Schipper, die wordt bijgestaan door Pascal Verheyen, Kurt Ory, Rudi Verberck en Eddy Claes. Met Elio Balbi, Jarno Cremers, Kenzo Kenes, Jordy Kredydt, Cédric Obbers, Jurgen Raeymaeckjers, Mats Sterkens, Sam Van den Brande, Tim Verberck en Jonas Verbert, bleven 10 kernspelers behouden. Zij krijgen het gezelschap van de doelmannen Vinnie Frans (Lierse, Rupel Boom en Temse) en Nathaniel Baelus (Westerlo, Heist en Maccabi) en de veldspelers Jago Verheyen (Beerschot-Wilrijk en St. –Lenaerts), Cedric Van de Weerd (Lyra, Antwerp en Westerlo), Renzo Flebus (Beerschor-Wilrijk, Gooreind en City Pirates), Mathias Nijs (Lierse, Beerschot-Wilrijk en Rupel Boom), Ali Tamirovic (Beerschot-Wiçlrijk, Zandvliet en Borsbeek), Djuric Ascension (Wuustwezel en Beerschot-Wilrijk), Gaëtan Lambrechts (Beerschot-Wilrijk, Club Brugge, Rupel Boom, Lyra en Heist) en Tom Cappan (Waasland-Beveren, St.-Niklaas en Capellen).

Foto: Lyra

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.