Lyra-atleten op europees avontuur

08 aug 2014 - 13:52

Nieuws

Twee atleten van AC Lyra dwongen andermaal een selectie af voor de Europese Atletiekkampioenschappen die van 12 tot en met 17 augustus in Zürich plaats hebben. Het gaat om Mats Lunders en Mathias Broothaerts.

Voor het vierde jaar op rij wist Mats Lunders zich te kwalificeren. Op 14 juni haalde hij tijdens de ‘Gouden Spike’ in Leiden de Europese limiet op de 10.000 meter. Met een tijd van 28’54’’27 realiseerde hij zijn tweede beste tijd op deze afstand. Mats zijn internationale loopbaan ging van start in 2011 toen hij 8ste werd bij het EK voor beloften in Ostrava. Hetzelfde jaar verdedigde hij ook de kleuren van ons land als beloftevolle veldloper in Velenje. In 2012 haalde hij opnieuw de Europese dubbel en werd hij 21ste bij het veldlopen in Boedapest.

Tijdens de zomer verdedigde hij zowel op de 5.000 als de 10.000 meter de kleuren van ons land. In 2013 werd hij na een tumultueuze wedstrijd en een valpartij 8ste tijdens de finale 10.000 meter van deEuropese Kampioenschappen voor beloften in Tampere. Woensdag 13 augustus gaat Mats om 19.51 uur in Zürich van start op de 10.000 meter, samen met twee andere landgenoten Abdi Bashir en Koen Naert. Uiteraard hoopt hij alweer een knappe prestatie neer te zetten.

Ook de atletiekcarrière van Mathias Broothaerts komt in een stroomversnelling. Deze 20-jarige Lyra-atleet verbaasde iedereen toen hij tijdens de recente Belgische kampioenschappen in het Koning Boudewijnstadion op 27 juli uitpakte met een knappe vertesprong van 8.07 meter. Zodoende sprong hij 12 centimeter verder dan de vereiste Europese limiet., vestigde hij een Belgisch record bij de beloften en zorgde hij voor de derde prestatie aller tijden bij de senioren. Deze jonge atleet is niet aan zijn proefstuk.

Vorig jaar werd hij vice-Europees kampioen bij de juniors in het Italiaanse Rieti met een sprong van 7.84 meter. Ook bij de scholieren dwong hij in 2011 al een 7de plaats af tijdens het ’European Youth Olympic Festival’ in het Turkse Trabzon. Op vrijdag 5 september neemt hij als enige landgenoot bij het verspringen deel aan de Memorial Van Damme . In Zürich treedt hij voor de kwalificaties verspringen in actie op vrijdag 15 augustus om 19.30 uur. Hopelijk kan hij ook deelnemen aan de finale, die zondag 17 augustus om 15.56 uur op het programma staat.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.