Lyra-atlete els rens naar olympische spelen

29 jul 2016 - 10:16

Nieuws

Samen met de andere leden van de Belgische olympische delegatie, is Els Rens van AC Lyra vertrokken naar Rio de Janeiro waar ze tijdens de Olympische Spelen aan de marathon zal deelnemen. Zondag 14 augustus verschijnt ze samen met Veerle De Jaeghere en Manuela Soccol om 14.30 uur Belgische tijd (9.30 uur plaatselijke tijd) aan de start van de marathon.

De 33-jarige Els Rens was aanvankelijk aangesloten bij Atletiekvereniging Zuiderkempen en werd in 2014 lid van AC Lyra. Als lange afstandsloopster werd ze meervoudig Belgisch kampioen op de 10.000 meter, de halve marathon en de marathon. Toen ze op 11 oktober 2015 de marathon van Eindhoven won, realiseerde ze de recordtijd van 2 uur 38 minuten en 15 seconden, bleef ze 3 minuten onder haar beste tijd en dook ze 6 minuten 45 seconden onder de olympische limiet.

Momenteel verkeert ze in uitstekende conditie. Vorige week won ze nog de 10 kilometer van Tremelo. Om te acclimatiseren en het tijdsverschil te overbruggen, neemt ze in Brazilië in Uberlandia eerst gedurende een tiental dagen deel aan een stage. Vanaf 9 augustus neemt ze haar intrek in het olympisch dorp. Els Rens is de eerste atlete van AC Lyra die deelneemt aan de Olympische Spelen. Ze werd dan ook uitbereid uitgewuifd door haar clubgenoten. Daarnaast is er nog Marieke Vervoort die begin september in Rio in actie komt om haar Paralympische titel van Londen 2012 te verdedigen.

Foto’s: AC Lyra

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.