Lisp-kermis 2013: bijtijds reserveren is de boodschap

28 aug 2013 - 22:53

Nieuws

Van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september staat de populaire Lisp-Kermis op het programma. Het comité heeft onder leiding van voorzitter Luc Peeters andermaal een gevarieerd programma weten samen te stellen, dat jong en oud ongetwijfeld zal bekoren. Voor de variété- en shownamiddag van vrijdag 30 augustus en voor een plaatsje op de rommelmarkt van zondag 1 september moet wel bijtijds gereserveerd worden via het nummer 0474-35 65 85.

Lisp-Kermis heeft de voorbije jaren een vaste plaats verworven in het zomeraanbod van wijkkermissen. Meerdere bekende vedetten zoals Luc Caals, Sandra Kim, Wendy Van Wanten, Salim Seghers, Willy Sommers, Bart Kaëll en Eddy Smets, prijkten reeds op de affiche. Bovendien verzorgden diverse plaatselijke vedetten zoals Elke Taelman, de Zingende Schoenmaker, Ronny Lee en de Hooiktse Strangers mee de sfeer.

Nadat dinsdag 27 augustus gestart wordt met het opbouwen van de grote feesttent op de hoek van de Lispersteenweg en de Rivierstraat, wordt de vierdaagse donderdag 29 augustus om 19 uur geopend met de traditionele bingo-avond. Naar goede gewoonte is alweer een rijke prijzentafel voorzien.

Vrijdag 30 augustus wordt voor de tweede maal en ditmaal onder het motto ‘Love Boat’ vanaf 14 uur een prachtige show- en variéténamiddag aangeboden. In onvervalste cabaretstijl brengt Yvette Ravell Franse en andere chansons van Edith Piaff, Dalida, Catherina Valente en Doris Day. Zij wordt omringd door charmezanger Chris Clark, illusionist en goochelaar Papa Chico en de Ronald Lee White Dancers. Het spektakel richt zich naar levensblije senioren en aanverwante levensgenieters. De tent beschikt over een stevige, vaste vloer en is vlot bereikbaar voor gebruikers van een rolstoel of rollator. Voor het spektakel – dat ruim 3 uur duurt – kan een plaatsje gereserveerd worden voor 12 euro, 3 dranken en een stuk fruittaart inbegrepen. Vlug reserveren via het nummer 0474-35 65 85 is de boodschap. Het overeenstemmende bedrag kan worden overgeschreven op rekeningnummer BE94 9796 5633 2014 van het Lisp-Kermis-comité. Vanaf 20 uur vormt de feesttent de start- en aankomstplaats voor de ook al traditionele volksspelen via diverse cafés van het Lisp. In de tent zorgt dj Danny al die tijd voor sfeervolle muziek. Als toemaatje brengen ‘Vinyl & Co’ onder leiding van Dirk Calander vanaf 22 uur met hun kostuums en pluimen een onuitgegeven travestieshow.

Zaterdag 31 augustus wordt om 13.30 uur van start gegaan met de kaartnamiddag, waarbij de deelnemers geregeld van plaats wisselen en mooie prijzen kunnen winnen. De grote feestavond – ook wel ‘De Nacht van Lisp’ genoemd – wordt vanaf 20 uur opgevrolijkt door de onvolprezen Schlagershowband. De 11 muzikanten zorgen onder leiding van William Gesel voor een uitbundige sfeer en laten niemand onberoerd om uit volle borst mee te zingen. ‘Top of the bill’ wordt dezelfde avond niemand minder dan Paul Severs, auteur van meerdere hits zoals ‘Geen wonder dat ik ween’, ‘Zeg ééns meisje’, ‘Ik ben verliefd op jou’ en ‘Oh little darling’. Dj Danny houdt de fuifgangers alvast wakker tot 3 uur ’s ochtends.

Zondag 1 september wordt één van de grootste rommelmarkten uit de regio georganiseerd. Langsheen de Lispersteenweg vanaf de spooroverweg tot aan de Frankenweg worden alweer ruim 400 standhouders verwacht. Bewoners kunnen tot 31 juli een plaatsje voor hun deur reserveren. Iedere deelnemer betaalt 1 euro per lopende meter en reserveert vooraf via 0474-35 65 85. In de tent verzorgen de muzikale clowns Dirk en Sientje vanaf 14 uur een geanimeerde kindernamiddag. Om 18.30 uur wordt de fakkel overgenomen door de groep Domino, waarna Ronny Lee vanaf 21 uur

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.