Lierse koffie erkend als streekproduct

31 jan 2014 - 14:16

Nieuws

Lier is alweer een streekproduct rijker. Samen met de Sint-Antoniusbeuling uit Zoersel, de straffe mosterd uit Leuven, de zwarte pensen uit Midden-Brabant, Brabantse kop, roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen en filet d’Anvers, werd de Lierse specialiteit erkend door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (vzw. Vlam). Vlaanderen telt ondertussen 184 streekproducten.

Koffiebranderij Van Ouytsel is al vijf generaties lang op artisanale wijze actief in Lier. Stamvader Ernest Van Ouytsel ging in 1876 van start met het merk ‘Doornen Kroon’ in de ‘Roode Flesch’ aan de Grote Markt. In 1966 werd de bedrijvigheid overgebracht naar de Rechtestraat, waar naast de koffiebranderij een koffiehuisje en een winkeltje worden uitgebaat.

Sinds 1996 fungeert Judith Van Ouytsel als zaakvoerder. De huisgebrande koffiesoorten zijn een mengeling van Zuid-Amerikaanse groene koffiebonen uit o.m. Columbia en Costa Rica. De Arabica-bonen worden aangevoerd via de haven van Antwerpen. De Lierse koffie heeft een zachte smaak en is van hoge kwaliteit.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.