Lierse kempenzonen wacht druk weekend

15 aug 2018 - 18:54

Nieuws

In afwachting van de start van de competitie op zaterdag 1 september, wacht Lierse Kempenzonen een druk weekend. Vrijdag 17 augustus ontvangt geel-zwart in het kader van de vierde ronde van de Beker van België het Limburgse Eendracht Termien – de ploeg van Benji De Ceulaer uit Genk – om 20 uur in het Herman Vanderpoortenstadion. Zaterdag 18 augustus heeft vanaf 12 uur in dezelfde omgeving de traditionele fandag plaats.

Voor aanvang van de bekerwedstrijd tegen Eendracht Termien wordt vanaf 18 uur het fandorp achter den berg geopend. Zaterdag 18 augustus wordt de fandag vanaf 12 uur ingezet met de ‘Bumba Meet & Greet’ en vanaf 12.30 uur met kinderdisco. Om 14 uur is het optreden van de Romeo’s en om 15 uur van de Kreunaers voorzien. Vanaf 16 uur houden de spelers een signeersessie, waarna ze om 17 uur officieel worden voorgesteld. Om 16.15 en 17.30 uur zorgt dj Sep voor aangepaste muziek. Heel de tijd is de nieuwe fanshop geopend waar de nieuwe shirts kunnen bekomen worden en kunnen nog abonnementen aangekocht worden aan het onthaal. Op weg naar de symbolische kaap van 1.906 is de grens van de 1.600 al ruimschoots overschreden.

Ook de businesspakketten gingen als zoete broodjes van de hand. De loges en de sky-boxen zijn bezet, zodat een wachtlijst moest aangelegd worden. Het bedrijfsleven uit de ruime Lierse regio en de Kempen is hierbij goed vertegenwoordigd. Het beleid van de club wordt bepaald door het kwartet Luc Van Thillo, Herwig en Stefan Van Lommel en CEO Yorik Torreele. Voor het dagelijks beheer worden ze bijgestaan door een commercieel directeur, een ticketverantwoordelijke tevens commercieel assistent, een operations verantwoordelijke en gerechtigd correspondent, een verantwoordelijke voor de boekhouding en een teammanager, die zich eveneens bekommert om de (extra)sportieve en organisatorische aspecten. Verder kan een beroep gedaan worden op tal van vrijwilligers en wordt nauw overleg gepleegd met adviesorganen, het supportersverbond en de achterban.

Bij de start van de competitie wordt het nodige vertrouwen geschonken aan de kern die gevormd wordt door de spelersgroep van FC Oosterzonen, de Lierse iconen Yoni Buyens en Thomas Wils en de aanwinsten Augusto Da Silva (Union), Bo Geens (Lokeren), Simon Vermeiren (Beerschot-Wilrijk), Youssef Boulaouli (Beerschot-Wilrijk) en Francisco D’Onofrio (Standard, Seraing en het Portugese Denafiel), die kwaliteit en ervaring meebrengen. Eventuele versterking is nog mogelijk om o.m. kwetsuren op te vangen. Na het opsmukken van het stadion en de accommodaties wordt verder aandacht besteed aan het succesvol uitbouwen van de geroemde jeugdwerking van geel-zwart. Onder leiding van David Roodhooft trainen en spelen de jeugdploegen in Oosterwijk en Kessel. Een belangrijkje rol is verder weggelegd voor het G-voetbal met Jan Jerusalem als drijvende kracht en coördinator.

Tekst: DéBé

Foto’s: LP&RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.