Lierse kempenzonen start met hoge verwachtingen

26 jul 2019 - 09:59

Nieuws

Bij gelegenheid van de vriendschappelijke openingswedstrijd op het Lisp, had een ontvangst plaats voor de business- en commerciële partners, de seathouders en de medewerkers van de club. De talrijke genodigden werden welkom geheten door commercieel directeur Thomas Broeckaert en toegesproken door CEO Yorik Toreele en voorzitter Luc Van Thillo.

Yorik Toreele stelde het nieuwe wedstrijdshirt voor het seizoen 2019-2020 voor. Het bevat opnieuw de vertrouwde geel-zwarte strepen, die de herinnering oproepen aan het prille begin van de club. Toen liet graaf Charles Philippe de Marnix van Sint-Aldegonde rond het eerste terrein op de Kloosterheide een omheining in geel-zwarte kleuren plaatsen, afkomstig van de luiken en de deuren van een boerderij. In de persoon van Herwig en Stefan Van Lommel werd ‘Keukens Van Lommel’ voorgesteld als nieuwe hoofdsponsor. Voorzitter Luc Van Thillo dankte de vele sponsors, partners, seathouders en medewerkers voor hun trouw en inzet. De nodige inspanningen werden geleverd om de sterkhouders van de kern samen te houden en deze uit te breiden met beloftevolle jonge Belgische spelers. Het is alvast de bedoeling om beter te doen dan vorig jaar. Na de verwerving van het jeugdcomplex in Kessel, werden de voorbije weken door tal van vrijwilligers opfrissings- en renovatiewerken uitgevoerd. Bovendien werd een nieuw kunstgrasveld aangelegd.

 BREDE KERN

Bleef de basis van de kern behouden, dan werd versterking voor alle linies binnengehaald. Thomas Rosala komt het contingent doelmannen versterken. Hij heeft een verleden bij Standaard CL en AA Gent. Als verdediger kwam Jonas Vinck na één jaar KMSK Deinze terug naar het Lisp. Het verdedigend compartiment wordt verder versterkt met Kassim Doumbia (van oorsprong Malinees die achtereenvolgens bij AS Korofina, AA Gent, FC Brussels, Waasland-Beveren, Hafarfjöröur in IJsland en NK Maribor in Slovenië speelde). Op het middenveld moet Jonathan Kindermans voor meer concurrentie zorgen. Als jeugdproduct van RSC Anderlecht, speelde hij bij Telstar en RC Waalwijjk in Nederland, OHL, KV Mechelen, Union SG en RWDM. De aanval wordt dan weer versterkt door het trio Terry Osei-Berkoe, Seppe Maesen en Sam Van Aerschot. Osei-Berkoe is een Bruggeling met Ghansese roots die doordrong tot de beloften van Club Brugge. Maesen komt over van KV Mechelen en Sam Van Aerschot van Thes Sport, nadat hij eerder actief was bij de jeugd van Lierse, Schriek, Betekom en Oosterzonen. Dan zijn er ook nog Nathan Bonte (Antwerp FC en Lokeren) en Robbe Berben (jeugd Lierse en KV Mechelen en AA Gent).

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.