Lierse blue-bikes zitten in de lift

05 okt 2014 - 19:23

Nieuws

In Lier kennen de blue-bikes heel wat succes. In september werd de kaap van de 100 ritten per maand een eerste maal bereikt. Ook de jaarcijfers van 2014 ogen mooi. Van januari tot september werden meer dan 500 ritten genoteerd.

Sinds mei 2011 zijn blue-bikes beschikbaar aan het station. Op deze manier kunnen trein- en busreizigers die in Lier toekomen hun traject naar de binnenstad of één van de bedrijventerreinen verder zetten. Ook wie zijn wagen parkeert op de Tramweglei, kan een betroep doen op de fietsen. Het beheer en het onderhoud ervan gebeurt door het sociaal economiebedrijf ‘Werkmaat’. Volgens Sven Huysmans van Blue Mobility ‘kan je voor slechts 1 euro per rit gebruik maken van de fietsen, waarmee je dan maximaal 24 uur de baan op kan. Dat maakt van de blue-bikes een flexibel vervoersmiddel voor wie naar Lier komt voor de horeca, winkelplezier te beleven of gewoon de stad te verkennen.

Bovendien worden voor bedrijven interessante formules aangeboden voor bezoekers of werknemers’. Ook schepen van mobiliteit Bert Wollants verheugt zich over het initiatief. ‘Het aantal blue-bikes verhuringen stijgt elke maand. Zo worden er sinds juli per maand meer ritten gereden dan in heel 2012. Het gaat zelfs zo snel dat er dit jaar al dubbel zoveel fietsen ontleend zijn dan in heel 2013. Toch zit er nog meer in’. Wie gebruik wil maken van de blue-bikes, neemt contact op met het Lierse Fietspunt – beheerd door de vzw. ‘Werkmaat’ – aan het station of surft naar www.blue-bike.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.