Lierse bedrijven en handelaars ontvangen hinderpremie en compensatiepremie

30 apr 2020 - 10:23

Nieuws

Sinds het uitbreken van de coronacrisis heeft de Vlaamse Regering een aantal ondersteunende maatregelen getroffen, waarvan de financiële impact geraamd wordt op 2,5 miljard euro. Bedrijven en handelaars die verplicht de deuren moesten sluiten, kunnen een hinderpremie en een compensatiepremie aanvragen.

De hinderpremie betreft o.m. niet-essentiële winkels, cafés en restaurants en bedraagt 4.000 euro. Vanaf 6 april wordt 160 euro poer bijkomende verplichte sluitingsdag, die samenvalt met een normale openingsdag, toegekend. Dit laatste bedrag wordt betaald in schijven van 14 dagen, zodat de periode van 6 tot 19 april is betaald. De compensatiepremie is een éénmalige premie van 3.000 euro voor wie als gevolg van de coronamaatregelen ernstige exploitatiebeperkingen ondervindt en minstens 60% omzetdaling ziet ten opzichte van de referentieperiode van vorig jaar. Verwacht wordt dat deze premie vanaf 1 mei kan aangevraagd worden.

Via Vlaams minister van economie Hilde Crevits werden voor Lier 646 hinderpremies aangevraagd. 528 premies (81,7%) werden ondertussen uitbetaald. Daarnaast werden 395 dossiers dagvergoeding uitbetaald. De minister zorgde ook voor de uitbreiding van het aanbod aan waarborgen en achtergestelde leningen, met de focus op KMO’s.

Tekst: DéBé

Foto: Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.