Liers rap op stappunt geopend

03 dec 2014 - 09:40

Nieuws

In dienstencentrum de Rosmolen aan de Pettendonk werd het ‘Rap op Stappunt’ officieel geopend door OCMW-voorzitter en schepen Marleen Vanderpoorten. Mensen met een beperkt budget kunnen hier vanaf dinsdag 9 december elke dinsdag van 14 tot 16.30 uur terecht om een leuke uitstap, een ontspannende vakantie, een sportieve activiteit of een cultureel evenement te boeken.

Het Rap op Stappunt functioneert als een sociaal reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Zij kunnen er voor hun gezin op maat van hun budget een leuke activiteit boeken. Daarbij kan gekozen worden uit het aanbod van Steunpunt Vakantieparticipatie en uit een uitgebreid lokaal aanbod. Een medewerker van Rap op Stap geeft hen het nodige advies.

Rap op Stap is voor mensen met een leefloon, met een OMNIO- of WIGW-statuut, werknemers van sociale en beschutte werkplaatsen en mensen in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling. In Lier gaat et voornamelijk om mensen die in aanmerking komen voor een GOMOR, de kortingskaart van de stad. Wie meer informatie wenst, kan steeds contact opnemen met het team sociaal beleid van de stad en het OCMW, Paradeplein 2 bus 2, tel. 03-491 67 73.

Guido Heykers is coördinator van het Rap op Stappunt’, dat steunt op vijf medewerkers: twee van het OCMW, één van de stad en twee vrijwilligers. Het initiatief is ontstaan uit ‘Rozijn’, wat staat voor Recht op Zijn en opkomt voor het recht op een sociaal leven, op het ontmoeten van andere mensen, het deelnemen aan activiteiten, het maken van een daguitstap, het op reis gaan. Het aanbod is vrij uitgebreid en omvat verblijven aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, een vakantie in de Ardennen, een citytrip, ene theaterbezoek …

Namens Toerisme Vlaanderen dankte Stephanie Thybaert de stad en het OCMW voor het initiatief.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.