Lierenaar korpschef van politiezone mechelen-willebroek

03 okt 2014 - 09:51

Nieuws

Lierenaar Yves Bogaerts (48) werd met ingang van 1 oktober 2014 door de politieraad voorgedragen als korpschef van de eengemaakte politiezone Mechelen-Willebroek. Het is de koning die de korpschef officieel benoemt, voor een periode van vijf jaar, op voordracht van de politieraad.

Yves Bogaerts, sinds 1 oktober 2009 korpschef van de politiezone Mechelen en voordien directeur-coördinator van de federale politie in het arrondissement Turnhout, was de enige kandidaat voor de functie die vacant verklaard werd na de vrijwillige fusie tussen de politiezones Mechelen en Willebroek. Met 409 personeelsleden is de zone na Antwerpen, Gent en Brugge de vierde grootste van het Vlaamse land.

Door de selectiecommissie voorgezeten door burgemeester Bart Somers van Mechelen, werd hij unaniem voorgedragen. Samen met het politiekorps heeft hij Mechelen veiliger gemaakt en in vijf jaar tijd de criminaliteit met 35% doen dalen. De jury was dan ook vol lof voor zijn diepgaande en uitgebreide vakkennis, zijn nauwgezette uitvoering van richtlijnen en opdrachten, zijn aandacht voor een beleidsmatige aanpak, het nemen van initiatieven, zijn motivatie en betrokkenheid.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.