14 mei 2014 - 22:05

Nieuws

In het vooruitzicht van het zomerseizoen is de stad gestart met het bebloemen van de binnenstad en het centrum van Koningshooikt. Burgemeester Frank Boogaerts gaf – geassisteerd door enkele schepenen – het goede voorbeeld en mocht ervaren dat het niet zo’n éénvoudige klus is om de bloemstukken op te hangen.

Bruggen, stadsgebouwen, straten en pleinen worden tot midden oktober opnieuw voorzien van bloembakken en hangmanden, gevuld met bloemen in de rood-witte kleuren van de stad. Het gaat om een combinatie van rode geraniums, witte en rode surfinia’s, rode begonia’s en witte prachtkaars. In Koningshooikt zijn hangkorven en grote bloempotten voorzien op het Koningsplein, in de Dorpsstraat en op de hoek van de Schoolstraat.

In Lier komen bloembakken aan de bruggen van de invalspoorten en op tal van plaatsen in de binnenstad. Dit is het geval in de H.-Geeststraat, de Rechtestraat, de Berlaarsestraat, de Berlarij, de Vismarkt, de Rolwagenstraat, de Begijnhofstraat, de Florent Van Cauwenberghstraat, de Kolveniersvest, de Kartuizersvest, de Antwerpsestraat, de Schapekoppenstraat, het Zimmerplein, het Leopoldplein, de Netelaan en de Grote Markt.

In het totaal gaat het om 95 bloembakken aan bruggen, 37 bloembakken aan stadsgebouwen, 62 dubbele hangkorven en 43 grote bloempotten, waarvan 9 op de Grote Markt. Op de Grote Markt komen ook 4 grote hangkorven ter hoogte van de zijde met terrassen en bloembakken aan het stadhuis en het Vleeshuis. Om te voldoen aan de wensen van talrijke Lierenaars om op de Grote Markt meer groen te voorzien, worden op het marktplein bovendien grote potten met dwergbamboe geplaatst. In het verlengde van deze actie worden ook de inwoners uitgenodigd om een fleurige bloembak op de vensterbank te plaatsen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.