Lier verwelkomt de nieuwe inwoners

31 mei 2015 - 16:35

Nieuws

Naar goede gewoonte werden de nieuwe inwoners van Lier en Koningshooikt in de Colibrantzaal ontvangen. Ze konden er genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, een drankje en een Liers Vlaaike en kennis maken met diverse medewerkers en diensten van de stad. Bovendien zorgde een typisch Lierse activiteit voor de nodige afwisseling.

In zijn welkomstwoord verwees burgemeester Frank Boogaerts naar de verscheidene mogelijke redenen om in Lier te komen wonen. Deze kunnen van professionele of familiale aard zijn, of gewoon omdat Lier als een aangename stad op mensenmaat wordt ervaren. Lier heeft trouwens heel wat te bieden. Er zijn tal van waardevolle gebouwen en monumenten zoals het begijnhof en het middeleeuwse belfort (door de Unesco erkend als werelderfgoed), het stadhuis, de Sint-Gummaruskerk en de Zimmertoren.

Lier kent een rijk cultureel en verenigingsleven, bezit de grootste muziekacademie van Vlaanderen, een bloeiende academie voor schone kunsten, een gevarieerd horeca-aanbod en attractieve winkelstraten. Uniek zijn ongetwijfeld de stadswandelingen, die een groene long vormen rond de stad. Op economisch vlak pronkt Lier met meer dan 120 KMO’s en een wereldspeler zoals de firma Van Hool, die meer dan 4.000 werknemers telt.

Naast het belangrijke onderwijsaanbod, schitteren tal van verenigingen in diverse sportdisciplines zoals voetbal, zaalvoetbal, hockey, basketbal, atletiek, volleybal, tennis, petanque en watersporten. Momenteel wordt er veel gebouwd in Lier en worden op uiteenlopende werven meer dan 1.200 nieuwe woongelegenheden opgetrokken. In het najaar hebben in de stad grootse feestelijkheden plaats naar aanleiding van de 25 jaarlijkse Sint-Gummarusfeesten. Op 21 juni is andermaal een ontvangstmoment voorzien.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.