Lier verkennen met de segway

18 jun 2015 - 21:48

Nieuws

LIER VERKENNEN MET DE SEGWAY

Schoon Lier kan nu ook verkend worden met de Segway. De voorstelling van het nieuwe initiatief gebeurde in aanwezigheid van de schepenen Ivo Andries en Rik Verwaest en van Christophe Tassenon, oprichter van Segway Antwerpen. Na de Metropool is Lier de tweede stad in de provincie die uitpakt met deze begeleide rondritten.

De Segway is een elektrisch aangedreven zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel, dat werd uitgevonden door de Amerikaan Dean Kamen. Een tocht met de Segway is in Lier elke dag mogelijk. Een instructeur geeft vooraf enige uitleg, waarna in groep vertrokken wordt voor een tocht door de historische binnenstad en langs de Netedijken. Vertrek en eindpunt zijn voorzien op de Grote Markt. De tocht duurt 2 uur en is mogelijk vanaf 4 personen. De kostprijs bedraagt 69 euro per persoon.

Volgens Christophe Tassenon kan iedereen met de Segway rijden, indien hij of zij minstens 1,50 meter groot is en niet minder dan 50 kilogram weegt. In Antwerpen is met de Segway o.m. een City Tour, een tocht op de Linkeroever en een tocht Antwerp by Night mogelijk. Hier bedraagt de kostprijs telkens slechts 59 euro per persoon.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.