Lier telt nieuwe kranige 100-jarige

04 dec 2014 - 10:12

Nieuws

Frans Van Rompaey uit de Pannenhuisstraat vierde op 3 december zijn 100ste verjaardag en kreeg het bezoek van burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Pets. De burgemeester overhandigde de eeuweling een foto van het koningspaar.

Frans werd op 3 december 1914 te Deurne geboren. Hij sleet zijn jeugdjaren in Wijnegem en verhuisde na zijn huwelijk op 25 augustus 1945 met Maria Helsen (93) naar Deurne. Sinds 2001 woont het echtpaar in Lier, naast het huis van hun enige dochter Viviane en schoonzoon Ludo. Ze hebben 1 kleinzoon – Raf Bormans – en 2 achterkleinkinderen – Eveline en Jesse -.

Frans was vakbondssecretaris in Antwerpen voor de sector petroleum en bouw. Hij was ook lid van de werkrechtersraad voor geschillen tussen werkgevers en werknemers en nadien raadsheer bij het Arbeidershof. Gedurende 6 jaar was hij gemeenteraadslid in Wijnegem. Zijn hele leven is hij bijzonder geïnteresseerd in de politiek.

Samen met zijn vrouw die 42 jaar lang werkzaam was bij de belastingen in Antwerpen, was hij lid van vele verenigingen en vaak de stuwende kracht zoals bij de danskring voor gepensioneerden en de zangvereniging. Het echtpaar hield tot op hoge leeftijd van reizen en heeft een groot stuk van de wereld gezien.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.