Lier lanceert ‘city beer golf’

03 feb 2015 - 13:46

Nieuws

IIn Lier werd de ‘City Beer Golf’ gelanceerd. Een partijtje stadsgolf wordt daarbij gecombineerd met het proeven van enkele lekkere streekbieren.

Het initiatief gaat uit van Vincent Hellemans, Mattias Van Coillie en Caroline Schouls. ‘In de nazomer van 2008 zijn we van start gegaan met de City Golf in Lier voor groepen van 4 tot 300 personen. De deelnemers spelen niet naar een hole, maar naar een target zoals een standbeeld, een fontein of een zitbank. We trekken langs de voornaamste toeristische bezienswaardigheden van de stad, zoals het standbeeld van Pallieter, de boorden van de Nete, het begijnhof en de fonteinen op de Grote Markt.

Op deze manier kunnen toeristen en vertegenwoordigers van bedrijven en verenigingen Lier op een speelse en ontspannende manier verkennen. Het initiatief kreeg meteen de steun van Toerisme Lier. Aanvankelijk bleef de belangstelling beperkt, doch in 2009 werden al meer dan 1.000 deelnemers genoteerd. Dit jaar hopen we de kaap van de 5.000 te overschrijden.

De nieuwe formule ‘City Beer Golf’ verloopt onder begeleiding van een coach. Het parcours omvat 4 targets en 3 drankstops. In d’Eycken Boom aan de Grote Markt wordt een St.-Gummarus Tripel geserveerd. In de Sint-Gummarus aan het Felix Timmermansplein volgt en Caves en in Bar Muza aan de Gasthuisvest vormt de Liter van Pallieter de kroon op het werk. De tocht duurt 2,5 uur en is mogelijk vanaf 4 personen. Per persoon wordt 25 euro betaald. Deelnemen is mogelijk na afspraak via www.citybeergolf.be, niet op maandag en dinsdag.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.